Fem Pilota - Capçalera

Sabies que el diari britànic The Guardian va dedicar un article a la pilota valenciana?

Sabies Què?

Ulisses Ortiz / València.

La pilota valenciana és un joc espectacular. Aquell que no la coneix sol quedar bocabadat la primera vegada que acudeix a un trinquet o es troba amb alguna partida al carrer. Precisament això és el que li va passar al periodista Kabir Chibber, del prestigiós diari britànic The Guardian.

En un article publicat al maig de 2008, Chibber explicava la seua experiència a Pelayo durant un viatge que va fer per terres valencianes. Una de les coses que més li va cridar l’atenció va ser l’entrada al trinquet, que ha de ser, irrenunciablement, pel bar. Comparava Pelayo amb Wembley, l’estadi més emblemàtic del futbol britànic, amb l’afegit que la Catedral de la Pilota es troba amagat, secretament, enmig de la ciutat.

Chibber intenta transmetre als seus lectors en què consisteix la pilota, amb les seues modalitats, campionats més rellevants i el que significa per als valencians. En l’article escriu que la pilota “és una expressió d’orgull dels valencians”, tant per la història i la cultura que té com pel valor esportiu. A Pelayo va poder veure les imatges dels 5 pilotaris mítics que pengen de la part més alta del trinquet, i fa especial menció de Genovés. Al bar de Pelayo va conèixer algunes de les històries que es conten del mític Paco Cabanes, a qui compara amb el Maradona de la pilota.

Per a llegir l’article complet de Kabir Chibber al diari The Guardian, accedeix ací: Watch the game live the local.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article