El Congrés de pilota valenciana camina cap a la realitat

Món Escolar

PilotaVeu / València.

El saló de graus de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i Esports de la Universitat de València va acollir, ahir dijous dia 9, la primera reunió organitzativa per a confeccionar el que serà el Congrés de pilota valenciana.

La reunió estigué coordinada pel degà de la facultat i director de la Càtedra de la pilota, Vicent Añó, i pel coordinador de pilota valenciana de la Generalitat, Sebastià Giner, els quals volgueren convidar i comptar amb representants de tots els sectors de la pilota i de les institucions més representatives amb la finalitat de crear el comitè organitzador del congrés així com tenir diversos col·laboradors.

L’encontre va començar amb la presentació dels diferents assistents i amb l’explicació de la memòria d’activitats realitzades per la càtedra fins al moment; entre elles, les 4 jornades tècniques realitzades el 2016 a València, Sella, Borriana i Oliva, que serviran com a part diagnòstica d'este Congrés. També va tenir en compte els anteriors congressos de pilota a mà realitzats a València anys enrere.
Tot seguit, va començar un fluid debat de lliure aportació amb les diferents opinions dels tots els presents.

Durant les quasi dos hores de reunió es van poder avançar temes com un possible títol per al congrés, així com les principals àrees a tractar. Entre elles, no podran faltar temes com la iniciació i la formació, el món professional i amateur, la promoció, la cultura i el màrqueting i la investigació i la innovació, amb especial importància.

El congrés estarà adreçat, en un principi, tant a la comunitat Universitària, com al professorat com al món de la pilota en general, i la primera data serà, en un principi, segons es va parlar, per l'octubre del 2017.
Finalitzava la reunió amb bones expectatives i fixant una propera reunió per a continuar treballant i definint tant el sistema del congrés com les diferents àrees i les seues parts.
 

Els assitents durant el transcurs de la reunió al Saló de Graus de FCAFE. Fotografia: PilotaVeu

Comentaris

Ferran Quartell
1.

Pero llaurar un bon futur no oblideu el passat.

Comenta aquest article