Fem Pilota - Capçalera

Agost, Benimagrell, Parcent i Bicorb a semifinals de la Copa Generalitat

Tres dels quatre semifinalistes són equips que dominen les modalitats a ratlles

Ratlles

Paco Durà / Borbotó.
 
Els equips de les comarques alacantines, acostumats a les modalitats a ratlles, han fet valdre la seua superioritat davant els que practiquen la galotxa, com ho demostra el fet que tres dels quatre semifinalistes de la Copa Generalitat són representants de les competicions de llargues i perxa, que regeixen el seu joc mitjançant el sistema de ratlles, com antigament es feia en quasi totes les modalitats.
 
El sistema de competició és qüestionat pels clubs de galotxa
 
Açò ha motivat que els participants de galotxa estiguen plantejant-se no tornar a fer-ho si no es busca un equilibri en el sistema competitiu, ja que equips com Kiwa-Quart i Massalfassar, solament han fet dos o tres jocs contra els rivals i diuen que desconeixen el joc de ratlles i no veuen al·licient, com tampoc en tenia en anys anteriors quan la Copa Generalitat es jugava en la modalitat de galotxa, que passava el contrari.
 
Benimagrell elimina Sella amb autoritat
 
En el cap de setmana s’han disputat les partides de tornada de quarts de final, que restaven ajornades per la pluja. L’equip de Benimagrell (Saoro, Mario, Paco, Raúl i Joan) ha eliminat el de Sella (Jesús, Quico, Piripi, Daniel i David) per 10-1, després que l’anada també la guanyà Benimagrell, per 10-4. Benimagrell és subcampió de llargues i perxa d’Alacant. I Sella, campió de perxa.
 
El Kiwa-Quart només fa un joc davant l’Agost
 
Per altra banda, la partida entre el Kiwa-Quart i l'Agost s’ha jugat a la canxa coberta de Borbotó, per precaució, ja que la nit abans plovia. I, en esta partida, els alacantins, Miguel, Esteban, Sergi, Ramonet i Jose, s’han imposat als de Quart, Moro, Guillermo, Emilio, Juan Antonio i el juvenil Dani, per 10-1. Una pugna desigual, en la qual els de Quart han lluitat molt contra els de l'Agost, però no han pogut fer més que un joc i ja pareixia que la pugna seria “sabatera”. Els alacantins, molt més familiaritzats amb el joc a ratlles, sempre ben col·locats, han sigut superiors i han dominat de forma còmoda la partida, com ja van fer al seu carrer. Els jugadors de l'Agost reconeixien la facilitat amb què havien guanyat i deien que ells havien proposat a l’assemblea de clubs i la Federació “jugar cadascú en la modalitat habitual del seu carrer”, però no els van acceptar la proposta.


De roig Kiwa-Quart de les Valls i de blau Agost. Fotografia: Paco Durà 
 
Bicorb supera Massalfassar en les dos partides
 
Així mateix, l’equip de Bicorb, que sempre practica la modalitat de raspall, ha eliminat el de Massalfassar (Jorge, Ximo, Vicent, Gabi i Paco). Els de Bicorb, comandats per Armando, han guanyat les dos partides, per 10-4 i 10-3. D'aquesta manera, passen a semifinals.
 
Parcent passa a semifinals sense jugar per retirada de Marquesat
 
L’equip de Parcent completa el quadre de les semifinals, sense jugar, ja que el de Marquesat ha renunciat a disputar la competició, quan tot estava preparat perquè participara com a subcampió de la galotxa.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article