La Pilota a l’Escola passarà per més de 500 mestres i 15.000 alumnes

Món Escolar

PilotaVeu / València.

Continuen les jornades de formació per a docents. Hui primera sessió d’Alacant al trinquet de Petrer. La primera presa de contacte en cada edició és la sessió en la qual es forma els docents per a poder dur a terme una unitat didàctica en el seu centre i poder desenvolupar la sessió de pilota a l’escola amb garanties d’èxit.

Esta edició és l’onzena de Pilota a l’Escola, el programa que finança la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i que desenvolupa la Federació de Pilota Valenciana. Enguany, a més, ha sigut reconeguda la trajectòria de Pilota a l’Escola per la fundació Trinidad Alfonso, que li ha entregat el segon premi ‘Desenvolupament de l’esforç de Empren Esport’, de mans del jugador de bàsquet Fernando Romay. Gràcies a este reconeixement s’augmentarà el material destinat als més menuts per al desenvolupament de les activitats a les escoles.

Durant esta setmana i la següent estan programades totes les sessions per als més de 500 mestres de 385 centres educatius. Es van iniciar a Benicarló el passat dilluns 23 de gener i finalitzaran el 8 de febrer a Alzira, passant per Castelló, Petrer, Benidorm, Pedreguer, Oliva, Agost, Pelayo (2 vegades) i Alzira.

Estes sessions les estan portant a terme els tècnics de la Federació, Fageca, Álvaro i Moncho. L’edició d’enguany comptarà amb més sessions que mai, un total de 385 visites a centres escolars de tot el País Valencià.

És molt destacable la bona acollida que té sempre la sessió a Pelayo, enguany n’hi haurà dos, els dies 2 i 8 de febrer, on s’espera que acudisquen vora 190 mestres. Esta tasca és indispensable, ja que cada any passen un elevat nombre de docents, que després podran desenvolupar al seu centre nocions de pilota als seus alumnes. Una tasca de formació del professorat que any rere any va creixent i va donant els seus fruits.


Alguns dels profesors durant una sessió de Pilota a l'Escola a Pelayo. Fotografia: FPV.

Gràcies a estos docents la pilota arribarà a més de 15.000 alumnes. Des dels inicis de Pilota a l’Escola, de la mà d’este programa, han conegut la pilota valenciana més de 80.000 alumnes.

Enguany, la demarcació de València serà on més sessions es desenvolupen, amb un total de 210. Seguida de la d’Alacant amb 115 activitats. Castelló, per raons demogràfiques, continua sent la demarcació on menys sessions es desenvolupen amb 60, tot i que el nombre va creixent progressivament.

Arranca aleshores l’edició més multitudinària fins al moment, per a la qual la Federació comptarà amb vora cinquanta col·laboradors entre tècnics i jugadors professionals de pilota.Es preveu començar les sessions en les demarcacions de Castelló i Alacant de manera simultània, a mitjans del mes de febrer, mentre que a la de València començaria unes setmanes després, cap al mes de març. Comença una volta més a rodar la pilota valenciana per aules de tot el País Valencià.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article