Fem Pilota - Capçalera

Lasa i Adrian de Quart donen espectacle en la jornada que obria el 50 aniversari del Club del Puig

Frontó

Paco Durà / El Puig.
 
El frontó “José Antonio Montesa” del Puig, va viure una jornada multitudinària, amb motiu de l’enfrontament entre el jugador basc, Aritz Lasa, i el campió individual de frontó, Adrián de Quart. Una pugna peculiar en què dos “mons” diferents del frontó escenificaven, en bona mesura, les seues credencials, tot i que es jugava amb una pilota que pesava al voltant de 68 grams (la de frontó valencià pesa 50 grams i la de frontó basc més de 100) i en un frontó més menut del que acostuma a ser habitual en terres basques.
 
Malgrat tot, els dos pilotaires van posar molt de la seua part, i la gent que omplia de gom a gom les graderies, racons i passadissos del recinte, va poder gaudir de tantos molt renyits, quasi sempre, com és lògic, molt més rematats per Lasa, jugador que ha sigut professional a Euskadi un grapat d’anys, davant un rival, que li va plantar cara fins on va poder, però que va fer un paper molt digne.
 
L’objectiu era donar bon espectacle
 
A la fi, el resultat de 41-33, a la part del jugador basc, reflectia la diferència entre ells, si bé, era evident que ningú dels dos va esgotar tots els recursos. Perquè, pensem que Lasa podria haver fet molt més avantatge, en un altre tipus de circumstàncies. I que Adrián tampoc s’emprava al màxim quan tenia la pilota amb la mà per a traure, ja que l’objectiu entre tots dos era que el públic poguera presenciar un bon espectacle, per damunt d’altres motivacions.


Adrian de Quart i Lasa van donar espectacle. Foto: Museu de la Pilota El Genovés
 
No cap dubte que els moments més vistosos i emocionants estigueren quan els jugadors entraven en els quadres davanters, (“quadres alegres”) i buscaven les dos parets. Un lloc on es veuen sempre les millors jugades en el frontó i on, possiblement, la poca distància entre la canxa i la graderia (contracanxa) impedia que algunes jugades no hagueren sigut més llargues i disputades.
 
Però, globalment, la gent s’ho passà d’allò més bé i el Club Pilotari del Puig va encetar la celebració del seu 50 Aniversari de la millor manera. L’alcaldessa i membres del consistori, junt al president de les Corts, Enric Morera, van presenciar l’espectacle i van saludar els protagonistes, que van rebre un record de mans de l’alcaldessa. També els xiquets de l’Escola de Pilota van acompanyar Lasa i Adrián, amb la senyera i la ikurriña, quan van eixir al frontó, amb música de tabal i dolçaina, enmig d’una ovació de luxe, que es va repetir en diversos moments de la partida, per un públic entregat, que va saber correspondre el bon quefer dels protagonistes.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article