Fem Pilota - Capçalera

Sabies quins tres germans han guanyat l’individual de raspall professional?

Sabies que els tres germans Parra Mestre han guanyat l’individual de raspall professional?

Sabies Què?

David Sarasol / El Genovés.

Si és difícil guanyar un títol individual en la modalitat de raspall, més encara ho és que el guanyen dos germans. I encara més que ho facen tres. Això ho feren els germans Parra Mestre d’Oliva (la Safor).

El major d’ells, Pepito, ho va fer en les dues primeres edicions, el 1986 davant el seu oncle Malonda II i el 1987 davant Sevi del Genovés. A més a més, també va guanyar la lliga professional el 1992.

Per la seua banda, Diego, possiblement el millor i amb més facultats dels tres, ho va fer després del seu germà major, el 1988, davant Loripet de Simat de la Valldigna. A més a més, va perdre la final del 1991 davant Pasqual II del Genovés.

Per tancar aquest fet, el tercer dels germans, Carlos, és el que més títols ha guanyat dels tres i més finals ha jugat. Primer va perdre la seua primera final individual, la del 1995, davant Juan del Genovés, el nebot del mític Paco Cabanes que, eixe any, també va guanyar l’individual d’escala i corda. Després vindrien dos triomfs, el 1996 davant Armando de Bicorb i el 1998 davant Gorxa de Daimús.

Per rematar el seu currículum esportiu, va guanyar les lligues de 1998 amb Morera d’Oliva i la del 2002 amb Francisquet, també d’Oliva.
 

Els germans Parra Mestre amb El Genovés. Fotografia: Museu de la Pilota El Genovés.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article