Fem Pilota - Capçalera

Traiguera acollirà el proper any una competició de 'frontó amb frares'

Frontó

PilotaVeu / València.

La població de Traiguera, al Baix Maestrat, serà la seu el pròxim any d'una competició autonòmica de frontó amb frares un fet que suposaria el primer campionat autonòmic de trinquet amb frares.

Durant el dilluns 19 de desembre, el president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuán i el representant dels clubs de Castelló, Lluís Ramos, es van entrevistar amb l’alcalde de Traiguera, Javier Ferrer, per estudiar la possibilitat d’organitzar un campionat autonòmic d’aquesta modalitat, practicada a les comarques del Nord de Castelló i tractar de recuperar-la i promocionar-la al Baix Maestrat. Tots tres van visitar el frontó de Traiguera per veure la seua conservació i la seua idoneïtat per a la celebració d’una competició que pretén organitzar-se durant un cap de setmana, per tal de poder gaudir de la vessant cultural i històrica de la comarca, on el conreu de les oliveres també és una tradició mil·lenària.

En tot moment, l'alcalde del municipi es va mostrar molt interessat en el projecte així com ho van fer els antics dirigents del Club de Pilota Traiguera per als quals la disputa d’este campionat vindria a tractar de recuperar la pràctica d’esta modalitat.

A més, Sanjuán i Ramos es van apropar fins al frontó amb frares del barri d’Anroig, a la població veïna de Xert, amb unes dimensions més reduïdes, que el farien òptim per a pilotaires de categories escolars, que també tindrien protagonisme al futur campionat.

Així, està previst oferir esta inscripció al campionat, tant en les categories sènior com escolars, i celebrar aquest torneig durant els mes de juny o juliol del 2017.
 

Lluís Ramos, Javier Ferrer i Daniel Sanjuán al trinquet amb frares de Traiguera. Fotografia: FPV.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article