elmusa

Sabies que Roget i Patet anaven a jugar junts sense parlar-se perquè estaven enfadats?

Sabies que Roget i Patet anaven a jugar junts en la mateixa motocicleta sense parlar-se perquè estaven enfadats?

Sabies Què?

Paco Durà / Carlet.
 
El Roget de Carlet i Patet, tots dos del mateix poble, formaven una parella que en els anys cinquanta del segle XX va ser molt coneguda, principalment, perquè van ser els guanyadors, el 1952, del primer ‘Campionat d’Espanya de pilota’, equivalent al Circuit Professional. I, també, perquè els dos i el Xato de Carlet formaven un dels millors trios que es recorden d’aquell temps.
 
I, com sol passar en moltes ocasions, les persones que comparteixen molt de temps juntes tenen desacords i es veuen forçats a conviure sense parlar-se mútuament. I el cas és que, a causa de les circumstàncies, durant un grapat d’anys, no sols jugaren junts, en parella o trio, sinó que també es traslladaven junts des de Carlet als trinquets, on cada setmana havien de jugar i ho feien amb el mateix vehicle de dos rodes, una motocicleta que conduïa el Roget.
 
Així, es donava el curiós cas que anaven i venien junts en la mateixa moto sense dirigir-se la paraula. Segons la persona que narra la curiosa anècdota, el dos feien cap al bar on tenien per costum trobar-se cada dia que havien d’anar a jugar. I, una vegada prenien cafè, el Roget, a poca distància del Patet, deia a qualsevol que passava o tenia davant: “La moto es mourà de seguida”. I, així, el company ja estava avisat per a no quedar-se en terra. Tot seguit, els dos jugadors pujaven a la moto i anaven cap on tenien la partida. I, així, al llarg d’una temporada gran, fins que els va passar el cabreig i tornaren a normalitzar la relació, al mateix temps que provocaven la lògica rialla entre la resta de companys quan els ho recordaven.
 
El Roget de Carlet era el nom esportiu de Perfecto Monserrat Hervás. Va nàixer el 1924 i fou un escaleter de molta potència, dels que, en aquella època en què les pilotes pesaven prou menys que ara, tirava tres o quatres del dau dalt la galeria. S’enfrontà moltes vegades amb les dos grans figures de l’època, Juliet i Rovellet.
 
Patet responia al nom de Bernardo Reig Marco. Nascut el 1928, fou un punter dels millors del seu temps, perquè feria molt bé i tenia esquerra i dreta, per la qual cosa era molt sol·licitat per a jugar en els millors trios, al marge del que formaven els tres de Carlet, amb el Roget i Xato de Carlet.
 

Patet. Fotografia: Paco Durà.
 

 

Comentaris

Això és com tot Beneixida
1.
Efectivament i hi han un bon grapat de jugadors de Carlet que durant decades feren rodar la pilota a Carlet a un Trinquet ( Suret ) que fou capital en desafiaments i en na de les fires més aclamades de l'època. Una llastima que el trinquet encara espere la seua remodelació.

Ací amb aquest treball que ferem a Carlet podeu trobar tot allò i més del que hi ha de pilota a Carlet.
oc, espai i xarxa.

Família d’afectes (2014, 144 pàgines), on mirarem de centrar-nos en les xarxes socials i afectives que el joc de la pilota ha produït, una mena de “comunitat d’afectes” que s’escapa sovint de determinats ordres institucionals o imposats. D’allí són alguns dels millors pilotaris de tots els temps, però també d’un bon grapat d’extraordinaris pilotaris aficionats, noms que han quedat marcats en les parets d’un trinquet que, per molta pols que tinga ara, a setembre es vestia de gala, en un entorn únic, per rebre als jugadors i organitzar partides inversemblants.

http://aixoescomtot.com/producte/carlet/

Comenta aquest article