elmusa

Sabies que la pilota valenciana és protagonista al documental 'Campeonas Invisibles'?

Sabies Què?

Víctor Agulló / València.

En dates recents s’ha presentat el documental Campeonas Invisibles de la directora valenciana Paqui Méndez. En el mateix es posa en valor la presència de les dones en l’àmbit de l’esport i es denuncien les dificultats, estereotips o discriminacions completament injustificades que continuen patint per a accedir a una pràctica esportiva equiparable a la dels homes. Aquest fet s’agreuja més encara en l’alt rendiment a diferència del que ocorre, per exemple, als països escandinaus. Igualment s’analitza el desigual tractament informatiu o fins i tot la invisibilitat o desconeixement ciutadà de les esportistes valencianes d’alt nivell als mitjans de comunicació.

En el curtmetratge han cridat l’atenció les imatges gravades al frontó de Borbotó (l’Horta Nord) en la modalitat de One wall. És especialment significatiu per al nostre esport la presència de la veterana jugadora Ana Belén Giner, autèntica pionera del nostre esport, que reivindica el paper de la dona en el món de la pilota a més de palesar les bondats i valors del nostre esport. Ana Belén comparteix cartell amb atletes olímpiques o de talla internacional com ara la judoka Ana Carrascosa, la jugadora d’hoquei Lola Riera, la jugadora de bàsquet Anna Montañana, la tenista Maria José Llorca, la futbolista Teresa Saurí així com l’entrenadora d’handbol, Cristina Mayo, entre d’altres. També hi participa la periodista Maria Escario.

Tot plegat, urgeix una reflexió en profunditat sobre les actuacions que s’han de dur a terme més prompte que tard per tal de dignificar i promoure la presència de les dones en el nostre benvolgut esport. 

Ací pots veure el ducumental sencer:
 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article