Fem Pilota - Capçalera

Moro per davant d’Adrián en la “final dels esvarons”

Moro per davant d’Adrián en la “final dels esvarons” que s’ha suspès amb un 12-28 per al de Massalfassar

Frontó

Francesc Fort / Almussafes.

Plovia poc, però per al poc que plovia, ha plogut molt. Almussafes ha acollit hui la tercera jornada de les finals de frontó, que fins ara havien transcorregut sense incidents. Durant el matí ha plogut de manera continuada, però era pluja lleugera, allò que es coneix com “sirimiri”.

Tanmateix, està clar que els nostres frontons no estan tan preparats per a les inclemències del temps com els del País Basc. I és que, tot i que el poliesportiu de la localitat té un frontó cobert, la pluja ha estat la protagonista de la final del XXX Campionat de Frontó Individual.

A les 10.30h ha començat la final de la Primera Categoria, on l’exescalater Cervera s’ha imposat amb comoditat a Christian amb un 41-18. L’entrega de trofeus s’ha fet immediatament després de finalitzar la partida, i tant Cervera com Christian han rebut el seu guardó de mans de Josep Miquel Moya. Els aficionats que s’han acostat al recinte almussafeny han pogut comprovar des de fora que hi havia un bon ambient al frontó, que estava quasi ple.

Amb un quart d’hora de retard sobre l’hora prevista, s’ha iniciat la gran final de Categoria Especial. A les 11.45h el Frontó ja estava ple a vessar i amb la presència d’alguns destacats aficionats (la qual cosa té molt de mèrit, ja que a eixa mateixa hora el Savipecho reunia a Oliva els millors jugadors de l’Escala i Corda i el Raspall, modalitats professionals).

El sorteig ha delimitat que Moro feia la treta i, des d’eixe moment, ha dominat la partida, plantant-se ràpidament en un 4-16. Jocs ràpids que deixaven endevinar espurnes de qualitat, però ja es veia que Adrian no estava massa còmode.

Al joc següent Adrian ha caigut a terra i s’ha agafat el muscle. Ha hagut de demanar la presència d’un fisioterapeuta. Finalment, només ha estat un ensurt i la partida ha continuat. Tanmateix, la partida ha estat marcada pels esvarons que han tingut els jugadors i la por d’estos a fer moviments que els pugueren arriscar. Amb el 25-5, Adrian ha abandonat la pista anunciant que es retirava i ha arribat a llançar la tovallola al terra. A esta situació s’ha arribat després d’uns quants jocs en què tant Adrian com Moro han acabat en terra en algun o altre moment. L’estat de la pista ha afectat més el pilotaire de Museros, que no estava concentrat.

En eixe moment, Adrian ha entrat un poc més en la partida i ha aconseguit fer una puntuació de 27-9. Val a dir que el punt del 27-7 se l’ha deixat fer el veterà jugador de Museros en veure que el seu contrincant queia a terra després de tornar la pilota. Dos jocs després, 10-28, queia de nou Adrian. Amb el 12-28, esvaró de Moro. Resultava evident que la pista no estava en condicions per a gaudir d’una bona partida. Adrian es queixava, Moro es resignava.

Al final, s’ha fet un recés i els dos jugadors han decidit ajornar la partida. Amb el marcador en 12-28 la partida serà represa en dia i canxa encara desconegudes. Pel que ha pogut comentar el nostre reporter benifaioner amb Javi Moro, en declaracions exclusives per al programa de ràdio “Colp a Colp”, els jugadors no estaven a gust en la pista, ja que la humitat i el baf, combinats amb la pintura, l’han afectada especialment. Pel que comentava un especialista en canxes que es trobava al públic, el fet que el frontó d’Almussafes siga cobert però estiga a l’aire lliure fa que es done este efecte que ha afectat negativament l’espectacle. També hi ha hagut qui ha especulat que la causa de la poca adherència de la pista es deu al fet que el públic ha entrat (amb les sabates òbviament banyades) al recinte esportiu en acabar la partida de primera categoria.

En qualsevol cas, una llàstima, ja que el frontó d’Almussafes lluïx i l’afició havia respost, però sembla que la pintura o abrillantament que han fet per a preparar el que havia de ser una gran jornada de pilota, ha fet impracticable el joc. Esperem que la partida es reprendrà en un frontó cobert i tancat o, almenys, si s’ha de fer en una pista oberta, que siga un dia sense previsió de pluges.
 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article