Fem Pilota - Capçalera

Saps com va guanyar Eusebio a un aficionat en un desafiament a Pelayo?

Sabies que Eusebio va aconseguir tirar dalt la galeria en quaranta-huit quinzes la pilota per guanyar un desafiu contra un aficionat a Pelayo en 1974.

Sabies Què?

Paco Durà / València.

Eusebio, primera figura d’escala i corda dels anys seixanta del segle passat i principis dels setanta, va disputar molts desafius, però un en especial el va disputar en 1974 a Pelayo contra un aficionat, conegut com José “El Feriante”. Un gran aficionat, que jugava al trinquet del “cap i casal” en les partides de dissabte de matí i que es guanyava la vida anant per les fires de molts pobles i ciutats durant quasi tot l’any.
 
Lògicament, la diferència entre Eusebio i un aficionat era abismal, per tant el desafiu es donaria en circumstàncies molt favorables per al “Feriante”, perquè d’altra manera no s’haguera pogut fer. Eusebio estava sempre al dau, tenia prohibit tirar la primera pilota dalt i la resta jugava lliure. Però José, d’on empomava la pilota, l’agafava i la podia refilar lliure per rematar el quinze. Açò obligava Eusebio a fer un gran esforç per posar la pilota fora de l’abast del rival i l’única manera segura era tirar la pilota a la galeria, la qual cosa va fer que aconseguira un total de quaranta-huit vegades i així va guanyar el desafiament.
 

Eusebio als anys 80. Fotografia: Paco Durà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article