Fem Pilota - Capçalera

Adrián de Quart campió del III Trofeu Mestres de frontó del Puig

Frontó


Si existeix un club que siga model de funcionament i treball, eixe és el del Puig a l’Horta Nord. Això s’ha pogut vore, de nou, durant la final del III Trofeu Mestres de frontó valencià. Un trofeu que compta amb els millors jugadors de frontó valencià i que, encara que no és una competició oficial, és ja un referent en la modalitat i un trofeu que agrada molt als jugadors.

Com a anècdota, cadascuna de les edicions ha sigut guanyada per un jugador diferent, el que demostra que és difícil imposar-se en aquest trofeu. Si bé, Alejandro, sí que ha estat en les tres finals, però sols va poder guanyar l’any passat davant Pasqual II de la Pobla de Vallbona que, precisament, va ser el guanyador de la primera edició. També cal dir que Alejandro acaba d’eixir d’una lesió al taló que l’ha tingut apartat cinc mesos.

Com un rellotge suís, a les 19.15h començava l’acte de presentació de l’escola local. Primer es va projectar un vídeo de 8m, amb imatges de tot un any ple d’èxits i experiències viscudes pels alumnes. Després, un per un, els 36 alumnes van anar eixint al mig del frontó, que estava a fosques, guiats per un canó de llum al més pur estil americà. La grada, plena de familiars i aficionats, aplaudia a cadascun dels xiquets. Una escola puntera al País Valencià, no només en el frontó, sinó també en la galotxa i l’escala i corda, modalitats, totes, practicades pels components de l’escola. Aquest club està creant un producte propi que el fa especial, donant-li una importància a la persona com a esportista que és.

Per acabar, una foto de grup amb els 36 alumnes, la junta directiva i les autoritats locals, les quals, donen suport amb tot el necessari al seu club més representatiu.

Amb un frontó ple, quasi 300 persones, ambientat i amb ganes de vore bona pilota, eixiren els protagonistes a escalfar. Alejandro arribava després d’eliminar Adrián II de Museros, i Adrián III feia el mateix, desfent-se, primer de Montesa del Puig i després del Moro de Massalfassar.
 

Protagonistes de la final durant la presentació. Fotografia: David Sarasol 

Es presentava una final igualada, i així va ser fins la igualada a 21, on Alejandro baixà el ritme i la pegada, tal vegada acusant la inactivitat deguda a la lesió. Adrián va realitzar una gran partida, molt seriosa i completa, amb un joc quasi perfecte, realitzant grans jugades. Aquest jugador posseeix una gran tècnica i domina totes les pegades. Si bé, Alejandro no és tan complet, sí que té la pegada més forta de tots els jugadors actuals.

En eixos moments d’igualtat, Adrián passava pilotes impossibles, i desanimava Alejandro, que jugava bé i tenia les seues opcions, però no podia acabar els tantos. Al final, 41-35 per al jugador de Quart de Poblet.

La importància que ha pres aquest trofeu es va poder vore en el moment de guanyar la partida Adrián, esclatant d’alegria i corrent a celebrar-ho amb els seus pares i aficionats que van anar a vore’l.
 

Adrián esclata d'alegria al proclamar-se campió. Fotografia: David Sarasol 

Alejandro tenia cara de decepció, acceptant la derrota i felicitant el guanyador i nou mestre.

L’entrega de trofeus tenia la seua posada en escena, amb confeti i música, tots dos rebien la seua “ensaladera”. L’alcaldessa Luisa Salvador li la donava al campió i el regidor d’Esports, Fernando Checa al vençut. El president del club, Vicent “Canyes”, posava la boina del mestre a un Adrián pletòric d’alegria.
 

Adrián III i Alejandro en l'entrega de trofeus. Fotografia: David Sarasol 

La novetat d’aquest any ha sigut la retransmissió en directe, pel Facebook del club, de totes les partides del trofeu, amb un comentarista de luxe, Rafa Vidal “Fageca” i convidats com Montesa o Salva, jugadors locals, referents del frontó valencià. Amb més de 1.200 visualitzacions dóna peu a continuar amb el projecte i millorar-lo.
 
Salva Bosch i David Sarasol (membres de la Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig)

 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article