Fem Pilota - Capçalera

Massalfassar i Beniparrell s’avancen en les semifinals de la Copa Edicom de galotxa

Galotxa

Paco Durà / Massalfassar-Beniparrell.
 
Els equips de Massalfassar i Marquesat estan més a prop de la final de la Copa Edicom de galotxa, després dels resultats de les partides d’anada que s’han jugat este dissabte. Els de l’Horta Nord s’han imposat al Xiringuito el Xato-Quart, 70-20, mentre que Beniparrell guanyava a Marquesat, 70-65, dos resultats que són molt assequibles perquè tant Massalfassar com Marquesat puguen salvar l’eliminatòria i passar a la final.
 
El Moro es tira l’equip a l’esquena i derrota al Quart
 
L’equip de Massalfassar, format pel Moro, Ximo, Jorge i el feridor Paco, ha eixit en la seua canxa a per totes, coneixedor que la partida de tornada podria tenir dificultats al carrer de Quart si el resultat de l’anada haguera sigut menys rotund. Però, el Moro, espatarrat, s’ha tirat a l’esquena l’equip del seu poble i ha sigut un colós que ha dominat el “tempus” de la partida i ha rematat molts quinzes, front a un equip que no tenia un jugador específic per a fer el bot, que és la faceta més important de la modalitat de galotxa. Davant l’estat de forma del veterà Montesa, amb problemes visuals per la greu lesió que va patir fa mesos, l’equip de Quart no té més remei que jugar amb el Xato al bot, que és un mitger. I això, lògicament, li resta eficàcia. Davant tenia al jove Àlex, que ha complit molt bé, però no ha entrat massa en joc en la galotxa, perquè el feridor local ha carregat tot el joc al Xato. I davant ha fet el que ha pogut Juan Antonio, junt al feridor Miguel Àngel. Cert és que els de Quart podrien haver fet un parell o tres jocs més, però la diferència entre els dos equips ha sigut brutal, sobretot, per la gran actuació del Moro, que ha jugat moltíssim, per a posar distàncies per davant, ja que al carrer de Quart sap que ho tindrà més complicat. Però, la moral que dóna dur un avantatge de 50 tants és molt important de cara a la partida de tornada.
 

Equip de Massalfassar. Fotografia: Paco Durà 
 
Beniparrell guanya d’un joc a Marquesat
 
A la canxa de Beniparrell s’ha vist un altre tipus de partida. Ha estat molt renyida i sempre igualada, on els dos equips han trencat jocs des del rest. Marquesat ha eixit amb la lliçó ben apresa i ha jugat a canviar colps i a la fi li ha eixit bé. Els de l’Horta Sud (Julián, Herrera i Toni) han guanyat, 70-65, als de la Ribera Alta (Pau, Fernando, Sopetes II i el feridor Benja), un resultat que deixa als de Marquesat amb moltes possibilitats de passar a la final, ja que en la seua canxa eixiran com a favorits, encara que les partides cal jugar-les. El feridor Benja deia que “tenim de cara la partida de tornada, perquè en la nostra canxa, tenim més probabilitats de guanyar l’eliminatòria i superar el joc que portem en contra. Allí la ferida serà més favorable al nostre equip, perquè la corda està més baixeta i pots apretar més la pilota i això és un factor a què estem més acostumats els de casa”.
 

Equip de Beniparrell. Fotografia: CPV Beniparrell 
 
Beniparrell i Meliana, favorits en juvenils
 
En juvenils, les partides d’anada han sigut guanyades pels dos equips visitants. Beniparrell s’ha imposat a domicili a Montserrat, 20-50. Meliana també ha guanyat en la canxa de Faura, 35-50. Dos resultats que afavoreixen els guanyadors, que han de jugar la tornada a casa.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article