‘Vull jugar a pilota’, el minidocumental sobre les modalitats de pilota valenciana a Castelló

Món Escolar

PilotaVeu / Castelló de la Plana.
 
El Club Pilotari Castelló ha fet públic un vídeo en què participen els xiquets de la seua escola, dins dels actes del 9 d'Octubre, per a promocionar el nostre esport. El minidocumental està encapçalat per una cançó típica valenciana que parla de pilota i de les diferents modalitats d’aquest esport, com ara el raspall i, per descomptat, de la modalitat típica del nord de Castelló de la Plana: el frare. Així mateix, també conta la historia de la modalitat del rebot de Castelló, creada als anys 50.
 
Mitjançant entrevistes a experts i artesans, una veu en off i converses entre els professors i l’alumnat, es van explicant les diferents pilotes i colps i la forma com es transmetia la pilota de forma tradicional.
 
Així mateix, este divendres 18 a les 20.30h se celebra la XXV Gala de l'Esport Base de Castelló a l’Auditori i Palau de Congressos de la ciutat de la Plana, on l'escola de pilota presentarà un altre vídeo, ‘Pilota Valenciana. Un munt de Valors’, que parla sobre els valors del nostre esport autòcton. A més a més, es premiarà aquells xiquets de l’escola que més mèrits esportius han fet enguany.
 
La festa homenatge també comptarà amb els altres esports amb club en la ciutat de Castelló dels quals, sis d'ells presentaran els seus propis vídeos de l’esport en què participen.

Ací podeu veure el vídeo complet:
 

 

Comentaris

aficionat Sella
1.

Un video fentàstic, molt recomanable!
Enhorabona al Club Pilotari Castelló per la seua tasca educativa, sou uns fenòmens

Comenta aquest article