elmusa

El CPV Sella es converteix en el gran dominador de la Perxa

Ratlles

Jordi Garcia / Castell de Castells.

El poble de Castell de Castells ha viscut un dia replet de pilota valenciana amb les finals de la XXVII Lliga a Perxa “Trofeu Diputació d’Alacant”, que han coronat el CPV Sella en primera i segona categoria i el CPV Relleu en tercera.

El dia ha començat amb la final de tercera categoria que ha enfrontat el CPV Benifallim i el CPV Relleu. Després d’un inici en què Benifallim s’ha avançat amb un 2 a 0, els de Relleu han posat la directa i han començat a guanyar quinze a quinze i a dominar la partida fins arribar al 5 a 10 final. Molt destacat el paper dels jugadors de Relleu que formaven la Perxa, Miguel Angel i Rubén, que han oferit un gran nivell i han deixat grans pilotades. Pel CPV Benifallim han jugat Pablo Llorens, Marcos García, Quelo Aznar, Oscar García i Roberto Albors i pel CPV Relleu, Miguel Angel, Rubén, Rafa, Jorge i Capellà.

A les 12.15 hores s’hi ha presentat els equips que han lluitat pel campionat de la segona categoria, el CPV Sella i el CPV El Campello, i per la plaça que dóna accés directe a jugar l’any que ve entre els millors de la modalitat en la primera categoria.

Per Sella han jugat Adolfo Folgueral “Adolfo III”, Bernat Martínez, Adrí Agulló, Carlos Mas i Jordi García “Bouet”, mentre que, pel Campello, ho han fet Guille Durà, Carlos Tendero, Vicent d’Alcoleja, Jesús Varó i Vicente García.

La partida ha començat dominada pels campellers que han tingut en Vicent d’Alcoleja el seu més destacat jugador i que ha castigat des del rest els jugadors de Sella fins a col·locar el 2 a 6 en el marcador. Els de Sella no s’han trobat a gust i els ha costat adaptar-se al carrer i al joc, però amb canvis posicionals dels jugadors i el major encert en les jugades han aconseguit remuntar fins a igualar-se a 6.

A partir d’ací, la partida ha sigut de molt de nivell i ens ha deixat intercanvis de pilotades molt intenses i de gran qualitat. Cada joc costava més de fer i es notava la importància de cada quinze. Els de Sella han anat per davant en el caseller, però sempre igualats pels del Campello en poc de temps fins arribar al 9 a 9. En aquest moment, el públic assistent els ha brindat als 10 jugadors una ovació de gala pel coratge i esforç demostrat. A la fi, la victòria ha sigut per al CPV Sella per 10 a 9.
 

L'equip de segona categoria del CPV Sella celebra la victòria. Fotografia: Antonio Pérez.

Cal destacar el gran ambient que es va viure al carrer Major de Castells de Castells, que estava ple de gent vinguda de diversos pobles de les comarques meridionals del País com ara l’Alacantí, l’Alcoià-Comtat, la Marina Baixa i la Marina Alta.

Per a tancar el dia de pilota, el plat fort de la jornada: la partida de primera categoria entre els CPV Sella i CPV Benimagrell. Aquests dos clubs s’han vist les cares per quarta vegada per a lluitar per aquest títol. Les últimes tres havien estat dominades pels de la Marina Baixa, però en aquesta ocasió es presentaven com a favorits els de l’Alacantí degut a les baixes de dos dels titulars de Sella.

La partida ha començat dominada pels de Benimagrell que han sabut traure més profit tant a la perxa com al rest, i han fet inútils els esforços dels de Sella per a aguantar la partida. Així, han arribat a l’1 a 4. Després d’uns jocs molt intensos en què els dos equips han tingut opcions per a apuntar-se els punts al caseller, els de Sella han aconseguit el 4 a 4.

Amb ja quasi un hora de partida jugada encara quedava per viure un els moments més intensos de la partida. Després de jocs de domini alternatiu per a uns i altres, els de Sella han anat separant-se en el marcador fins a tindre dos jocs d’avantatge, amb el 7 a 5. Finalment, la partida l’han guanyada els de la Marina Baixa per 10 a 7 davant un gran rival que, un any més, s’ha quedat a les portes de la glòria, però que de segur, prompte, tornarà a tindre un altra oportunitat.
 

L'equip de primera categoria del CPV Sella amb la copa de campions. Fotografia: Antonio Pérez.

Amb la jornada de pilota que ahir es va viure es demostra que la perxa esta molt viva i que cal un major suport per part de les entitats encarregades de la promoció i divulgació de la pilota, una bona forma seria mitjançant la seua inclusió als jocs escolars de la Generalitat.

Per últim, cal agrair al poble organitzador de les finals, Castell de Castells, el tracte càlid i proper que sempre donen als pobles de la muntanya d’Alacant. Enhorabona a tots els equips participants en la Lliga de Perxa 2016.


 

Comentaris

bouet sella
2.

Va estar una partida que haguera pogut guanyat qualsevol!!! cuideu al surdet que teniu, te una bragueta molt bonica i potent! i a l'aguela de vicent d'alcoleja cuideulo molt, es un classic molt volgut per tots!!!

Quini El Campello q
1.

El Campello fa història per arribar a la final en la seua primera participació. Molt de jugar campions. Enhorabona als campions

Comenta aquest article