Fem Pilota - Capçalera

Sabies que dos jugadors professionals d’escala i corda van debutar al Zurdo i jugant a raspall?

Sabies que Pablo de Sella i Pere Roc II van debutar al Zurdo i jugant a raspall?

Sabies Què?

Javier Cid / València.

Eren dos jovenets, ambdós ho van fer amb 16 anys i en dies diferents, però és ben curiós saber que els dos pilotaris de la Marina baixa van debutar al mateix trinquet i jugant els dos sengles partides de la modalitat de raspall, tot i que hui dia són professionals i membres de la nòmina professional d’escala i corda.

Pablo va debutar jugant amb Canari contra Ricard i Paco de Manuel. El pilotari de Sella recorda que “anava molt nerviós eixe dia perquè anava a jugar contra un jugador contrastat al raspall com Ricard i la gent em deia que em posava massa poc a la mà i em faria mal”. La partida va ser molt igualada i finalment va caure del costat del debutant i Canari per 25 per 20. “He jugat tres partides a raspall al Zurdo de Bellreguard i les vaig guanyar les tres”, afirma entre rialles.
 

Pablo de Sella jugant a raspall. Fotografia: CPV Sella.

Pere Roc II també va debutar quan era cadet de segon any. Ell a la seua escola solia jugar de rest però en arribar allà l’havien posat de punter amb Chaveli. “Jo no tenia ni idea de com havia de fer postures ni res” rememora entre rialles el de Benidorm. Aquella partida també la va guanyar el debutant i, de fet, recorda que va jugar només dos mesos d’estiu a raspall i que de les huit partides que va jugar al Zurdo de Bellreguard, en va guanyar set. Va començar en la primera del divendres, a la setmana següent en la segona i així fins a jugar en la segona de dijous.

Ara, els dos pilotaris comparteixen partides amb la selecció valenciana i es dediquen professionalment a l'escala i corda. La seua carrera al raspall va ser ben curta, els de la Marina Baixa van començar a jugar en les seues respectives escoles de pilota jugant a raspall però després van canviar a jugar per l’aire.
 

Pere Roc II jugant al Zurdo de Bellreguard. Fotografia: Hugo Peris.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article