elmusa

Espectacular inici del Circuit a Llargues ‘La Bolata’

Ratlles

Jordi Garcia / Relleu.

Relleu ha donat l’inici al I Circuit a Llargues “La Bolata” amb una jornada espectacular de pilota valenciana en majúscules.

A les 10.30 hores donava començament la primera de les partides corresponents a la 1a jornada del Circuit que enfrontava els CPV Agost i el CPV la Vila Joiosa. Entre l’afició es respirava un ambient de festa, ja que els millors equips de les llargues anaven a brindar un espectacle de pilota valenciana. Per Agost jugaven Sergi, Ramón i Jose  i per la Vila Jan Giner, Marc Giner, Adolfo II, Toni B. I Pedro A. La partida durava més de dos hores, deixant jugades molt lluitades i intercanvis intensos, però per damunt de tots ha brillat el jove de Murla, Marc Giner, que ha demostrat un estat de forma extraordinari, tant en els colps directes com en la seua mobilitat al carrer. El resultat ha estat de 6 a 10 a favor dels vilers, que deixen amb la mel als llavis els de l’Alacantí, que han demostrat que sent l’únic equip que no s’ha reforçat, i juga amb tots els de casa, pot plantar cara a tots els rivals.

Tot seguit, sense descans i mentre encara estaven els aficionats comentant les grans jugades vistes i les grans restades d’uns i d’altres donava començament la segona partida de la jornada. A les 12.30 hores es presentava la partida entre els CPV Benimagrell i el CPV Parcent. Subcampió i campió de l’última lliga a Llargues, comptes pendents i els màxims aspirants al títol més si cap amb els reforços que cada equip ha presentat per aquest campionat. Per Benimagrell jugava Martínez del Campello, Tato d’Altea, Mario Berenguer, Juan i Francisco Terol, i per Parcent Àngel de Murla, Sacha d’Orba, German Ripoll, Adrià Sala i Ivan Ballester.
 

De roig CPV Benimagrell i de blau CPV Parcent. Fotografia: CPV Relleu 

La partida per a emmarcar, tots els jugadors es deixaven la pell i el talent al carrer de Relleu. En l’inici de la partida dominava Parcent, amb Sacha d’Orba dominant al rest. Per part de Benimagrell, Martínez al traure, tot i haver-se retirat fa uns anys i tornar a l’activitat enguany, demostrava per què ha estat 10 vegades campió de la Lliga a llargues, 2 del món i 2 d’Europa, amb traures meteòrics que feien increïble la facilitat amb què Sala i Sacha baixaven les pilotes cap als contrarest del Tato i Mario. Per uns instant donava la sensació que Tato d’Altea sofria una lesió en el bessó de la cama dreta, i feia més empinat el carrer de Relleu. Però no ha estat així i quan semblava que l’equip de Parcent tenia la partida encarrilada, l’equip de Benimagrell treia forces per a reviscolar i seguir lluitant cada joc fins igualar a 7 tantos. Després de quasi 4 hores de pilota al màxim nivell, el carrer presentava un ple extraordinari, amb més de 200 persones vingudes de tota la província. I ha estat quan l’espectacle ha sigut més present, Àngel Reig de Murla, traure de l’equip de Parcent, ha pres el pes de la partida i primer alenant als seus companys, fent-se present també a la part del rest, però sobretot, realitzant uns traures increïbles, meteòrics, ha fet que junt als seus companys aconseguiren una molt dura victòria per 7 a 10 davant l’equip de Benimagrell, que tot i haver perdut ha presentat les seues credencials per a lluitar amb qualsevol de poder a poder.

Arribats a la fi de la jornada matinal, eren les 15.00 hores i es feia necessari sufocar la set i la fam. Inclús aquest aspecte estava previst dins de l’organització d’aquesta 1a jornada pel Club de Pilota local Gre Pilota Relleu, i els festers del poble tenien servei de barra a preus populars fent que la festa de la pilota no parara en cap moment.

A la vesprada ens quedava un enfrontament inèdit entre els CPV Més Pilota València i el CPV Sella. Per aquesta partida va fer acte de presència fins i tot el sol que va estar tot el matí amagat entre les boires. Per part de València jugava Pedro López, Santi Ferrer, Pepet d’Alfara, Peluco i Enric, i per Sella Màlia de Vall Laguar, Quico Jaime, Dani “Piripi”, Jesús Vidal i Jordi Alemany. La partida no ha estat de menys nivell que les del matí, el sol ha dificultat més el poder jugar la pilota al rest de forma clara però així i tot els jugadors feien una partida molt igualada, arribant a igualar a 5 i a estar 6 a 8. Els valencians han tingut vàries ocasions per poder fer el joc 7, que els haguera fet puntuar, però els sellardos han fet bona la seua major experiència en les modalitats de ratlles, i quan ha fet falta han sabut dominar el joc. Cal destacar les dos banques per motius diferents, Pedro de València per la seua característica treta d’esquerrà  que ha donat prou maldecaps als rests de Sella, i per altra banda, Vicent Màlia de Vall Laguar, el traure més veterà però que deixa cada partida una pàgina en la història de les llargues i de la pilota valenciana.
 

De blau CPV Sella i de roig CPV Més Pilota València. Fotografia: CPV Relleu

Classificació: 
 
 EquipPJPGJFJCPts
1 CPV La Vila Joiosa 1 1 10 6 3
2 CPV Sella 1 1 10 6 3
3 CPV Parcent 1 1 10 7 2
4 CPV Benimagrell 1 0 7 10 1
5 CPV Agost 1 0 6 10 0
6 CPV València-Més Pilota 1 0 6 10 0
 
La setmana que ve el Circuit es desplaça fins a la localitat de Callosa d’En Sarrià, on es jugarà la 2ª jornada.

L’ordre de les partides serà:
 
10.00 hores CPV PARCENT CPV VALÈNCIA
12.00 hores CPV SELLA CPV AGOST
15.30 hores CPV LA VILA JOIOSA CPV BENIMAGRELL
 
Per últim dedicar unes paraules en record  d’un gran amant de la pilota valenciana, i durant molt anys participant de les lligues a llargues, Pepe Luís Vidal, pare del jugador de trinquet professional Hèctor de Vall Laguar, que ens ha deixat fa uns dies.

Una abraçada a tota la família.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article