Fem Pilota - Capçalera

La partida de festes de Sella homenatja un dels grans. Gràcies Àlvaro!

Ratlles

Javier Cid / Sella.

Sella va viure, probablement, la partida més emotiva de la història de les festes de la localitat, que se celebren des de fa més de cent anys. Una vegada més, centenars d’aficionats s’arrimaren el primer dimarts d’octubre al poble de Sella per viure una partida que sempre dóna espectacle a llargues. No obstant això, enguany, era diferent. A la partida se sumava el tribut a un dels pilotaris més grans que ha defensat la samarreta del CPV Sella i que més s’ha guanyat tots els sellards: Àlvaro de Tibi.

Abans de la gran partida, el regidor d’Esports i Festes, Sergi Garcia, va dedicar unes paraules al recentment desaparegut pilotari i va emocionar el públic assistent amb el seu record. Així mateix, es va descobrir una placa en honor i memòria d’Àlvaro i es va nomenar la línia del traure com “Traure Àlvaro de Tibi”. La dona i els pares d’Àlvaro van rebre uns presents per part de l’Ajuntament i la comissió de festes i l’estima de tot el poble de Sella. Tot plegat va deixar un regust amarg a tots els companys pilotaris, amics i sellards abans de retre-li homenatge colpejant la pilota.
 

Sergi Garcia, regidor d'Esports i Festes, junt als assistents abans de descobrir la placa a Àlvaro. Fotografia: Pablo Giménez.

La partida enfrontava dos bons equips, com sol acostumar aquest poble enamorat de la pilota. Pels rojos jugaven Màlia de Laguar, Pere Roc II, Giner de Murla, Jordi de Sella i Mario de Campello, mentre que el color blau estava defensat pels jugadors locals Quico, Jesús i Pablo, Santi de Finestrat i Àngel de Murla.

La partida, marcada a l’inici per la calor que feia i el sol de cara per a l’equip del traure, va començar molt igualada, amb bons traure del veterà Màlia i d’Àngel, ben restats per l’ídol local Pablo i Santi (dels blaus) i per Pere Roc II i un actiu Giner (dels rojos). Es van veure quinzes molt bonics amb molts intercanvis i amb precisos colps que, en diverses ocasions, treien la pilota de la plaça. Així, a l’inici, el bon posicionament de Jordi, el traure de Màlia, molt encertat a l’inici, i els restos de Giner i Pere Roc equilibraven forces amb l’espectacularitat del colp de Pablo i Santi i es va arribar a l’equador de la partida amb el tanteig 5-5.

A partir d’eixe moment i ja amb ombra per a tots, els blaus van pujar el nivell de joc amb un Àngel que no baixava el pistó del traure i el bon fer dels jugadors locals. D’aquesta manera, guanyant quinzes llargs i divertint al públic assistent, es van anar distanciant en el marcador per a acabar enduent-se la partida per 10 a 5.
 

Pablo, Àngel i Santi jugant en el traure. Fotografia: Pepe Santamaria.

En la partida del matí, també de gran nivell, els rojos es van imposar als blaus per idèntic tanteig: 10-5. Als rojos jugaven el punter local Piripi, Sergi d’Agost, Carlos del Genovés, Ferrer de Llíber i Jan de Murla al traure i, als blaus, ho feien els locals Adolfo II i Adolfo III, Juan de Benimagrell –que va substituir el lesionat Sacha–, Miki de Tibi i el traure esquerrà Pedro de València.

La partida, com la de la vesprada, va començar equilibrada amb Miki i Ferrer destacant en el rest i bons traure de Jan i Pedro. Els quinzes eren lluitats i ràpids, amb alternatives per als dos conjunts i així es va arribar al 5-5. Després d’això, Jan va imposar la seua classe i amb Carlos i Ferrer molt precisos al rest van desfer la igualada i desequilibrar la balança cap al costat roig. Als blaus, el rest Adolfo i Miki lluitaven, però no van poder fer res front a un equip rival que va ser molt superior en la segona part de la partida i va acabar guanyant per 10 a 5.

D’aquesta manera, el poble de Sella va arrodonir les seues festes amb un magnífic dia de pilota que va comptar amb dos partides de gran nivell i amb un merescut homenatge per a Àlvaro, qui va posar el colofó a un altre primer dimarts d’octubre més i ja van més d’un centenar.

Fins al pròxim any, Sella.Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article