Fem Pilota - Capçalera

Continuen les 'Jornades d’Escoles esportives de pilota valenciana' a la Petxina

Món Escolar

PilotaVeu / València.

Després d’una intensa primera jornada amb gran expectació i afluència de públic al saló d’actes del Complex la Petxina, i sense tenir temps encara per a realitzar valoracions, hui reprèn la segona jornada amb un programa molt carregat que a partir de les 9.30 del matí fins les 16.45 de la vesprada tindrà ocupats els inscrits en les jornades escoltant els diferents ponents i aportant el seu granet d’arena amb la seua participació des dels diferents seients.

Presentació de les jornades

La primera jornada s’obria a les 17.30h amb la presentació de les jornades a càrrec del president de la FPV, José Daniel Sanjuan, el gerent de la FDM, José Luis Berlanga, i el Director de la Càtedra de Pilota Valenciana, Vicent Añó.
Tots manifestaren la importància de la base, la creació d’escoles,  la formació dels diferents monitors d’aquestes escoles i la necessitat d’aquestes jornades.

Ponències realitzades

Tot seguit, en la primera ponència, Paco Orts  explicà el model de gestió de les escoles esportives de València com a model de referència a seguir.

Després Jordi Naya i Manolo Conca ens contaren què cal tenir en compte abans de crear una escola, consells bàsics per crear-la i tenir èxit, com realitzar una programació per aquesta escola i quins continguts cal tenir en compte.

Per últim, després d’un xicotet descans, Richard Monsoriu ens va contar el treball realitzat per la Federació de pilota valenciana durant els 27 anys d’història, Àlvaro Navarro ens explicà el funcionament del programa Cespiva i Manolo Conca va tancar la taula amb l’experiència de les activitats realitzades a Sueca.

Al final de la jornada el públic va poder participar amb la realització de preguntes.


Fotografies: Ulisses Ortiz / Pilotaveu

Programació dissabte dia 10

Hui dissabte a partir de les 9:30 continuem amb ponències ben interessants.

› 09:30 - 10:30 h Ponència 3 “Avanços científics aplicats a la pilota valenciana i les seues adaptacions a la iniciació. La biomecànica del gest i la condició física, aprenentatges obligatoris” Domingo Palacios i Agustín Larré
› 10:30 - 11:00 h Descans
› 11:00 - 12:30 h Taula Redona 2 “Diferents experiències de promoció de la pilota en la seua base”.
     › La pilota al País Basc. Juan Carlos Etxeberria
     › L'experiència de Sueca. Bernat Nerbón
     › El Programa de Pilota a l’Escola. Francisco Zanón
      › La promoció de la pilota valenciana entre les xiquetes. Ana Belén Giner
› 13:00 h Clausura jornada dissabte. Maite Girau Regidora d’esports de l’ajuntament de València
› 14:00h  Dinar
› 15:15h Sessió de Conclusions. Inclourà la presentació de PilotaVeu i l’apartat de Recursos didàctics. Ricard Sentandreu i la presentació en societat de l’animació divulgativa: “La Pilota Valenciana. Guia per a despistats” a càrrec de Neus Cerdà.  
› 17:30h Visita i partida a Pelayo. 


 

  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article