Fem Pilota - Capçalera

Sorpreses en la primera jornada del Trofeu Edicom de Galotxa

Galotxa

Paco Durà / Massalfassar.
 
En la primera jornada de la Copa Edicom ja s’ha posat de relleu que és un torneig prou diferent al de la Lliga El Corte Inglés de galotxa. Totés degut, fonamentalment, al fet que en la Copa no poden defensar els clubs els jugadors que no siguen del poble o que almenys estiguen cinc anys defensant la samarreta d’un mateix club. Per això, ni Marquesat, actual campió de la Copa Edicom, ni l’equip del Xiringuito El Xato-Quart de les Valls, pogueren guanyar en la primera jornada copera. Descansaven en el grup A Beniparrell, i en el B, Meliana.
 
A Massalfassar, el Moro jugà només amb l’esquerra per lesió
 
A la canxa de Massalfassar, l’equip local, Jorge, Ximo, El Moro (que jugava només amb l’esquerra per una lesió) i el feridor Paco van superar el d’Ovocity-Marquesat, format per Pau, Sopetes II i Benja (no participa en el torneig Gerardo II). Per tant, els de Massalfassar van superar els actuals campions, amb la baixa esmentada, en una partida que va estar renyida fins als 40 tantos. Després domini dels locals que s’emportaren el tres punts, 70-40.
 
A Montserrat també dos equips amb canvis importants. Pels locals jugaven Óscar, Carlos, Fede i Añó de feridor, contra Samper, Samuel el Soi i el feridor Carlos. Els de l’Horta Nord es van defensar prou, mentre Samper aguantà al bot, fins igualar a 35 tantos. Però en la segona meitat varen ser més superiors els de casa, que guanyaren 70-35.
 
A Foios, el subcampió de 2015 guanyà davant Xato-Quart de les Valls
 
Al recinte de galotxa de Foios va ocórrer una situació pareguda. Els locals, amb Alberto, Gavilà, Erik (fill d’Oñate II) i el feridor Juanma també van guanyar els campions d’El Corte Inglés, el X. Xato-Quart, on ara no juga El Moro, ni tampoc ho pogué fer Montesa, disputant el Campionat Provincial de frontó. Això determinà que fera el bot el Xato, amb Àlex, Juan Antonio i el feridor Berbis. Els dos equips van lluitar prou amb un ambient de molta calor, a les quatre de la vesprada. I la partida estigué igualada fins al 45-45. Després, el Xato acusà el desgast de fer el bot i els de Foios, amb Alberto i Gavilà molt forts, dominaren la partida, 70-55, un resultat que donava dos punts als de casa i un als visitants.
 

Gavilà i Alberto, jugadors del CPV Foios. Fotografia: Paco Durà 
 
I a la canxa de Faura, també en un horari molt calorós (16.30) van lluitar els de CPV Les Valls (Llopis, Martín i Juanba) contra els de Borbotó (Adrià, Enric i Castelló). Al principi la pugna estigué equilibrada, fins als 30 tantos. Però, a poc a poc, els locals van dominar la situació i van guanyar, 70-40.  Als de Les Valls els faltava Sergio, lesionat en una mà, i els de Borbotó també tenien la baixa del mitger Jose.
 

Martín, jugador del CPV Quart de les Valls. Fotografia: Paco Durà 


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article