Fem Pilota - Capçalera

Ens arrimem a l’equador de la Lliga a Perxa

Ratlles

Jordi Garcia / Sella. 

Després de quatre jornades disputades per les categories de 1a i 2a, i de les cinc disputades per la de 3a, ja comencen a definir-se alguns clars candidats per a les semifinals.

Cal destacar la gran lluita i competitivitat que està vivint-se en totes les categories com mostra el fet que, en totes tres, els quatre primers classificats estan a 3 punts de diferència.

Pel que fa a la 1a categoria, una setmana més, segueix líder l’equip de Benasau, amb 11 punts, que passa de ser l’equip revelació a un clar aspirant per a estar en les semifinals després de guanyar, per 3 a 10, a Mutxamel.

El segueixen de prop Sella i Benimagrell amb 8 punts i Castells de Castells amb 7 punts. Aquesta setmana, l’equip de Sella ha vençut, per 8 a 10, Castells, en una gran partida de pilota. Castells també va disputar la partida aplaçada que tenia contra Agost amb una victòria de 10 a 9, la qual cosa deixa als d’Agost molt afonats en la classificació i els obliga a superar un gran repte si volen estar en les semifinals. Per últim, cal dir que Benimagrell va guanyar amb contundència, 10 a 5, la formació d’Agost, que el passat dissabte no va poder presentar el seu equip titular i va formar només amb 3 jugadors, però s’ha de destacar també el compromís i entrega de tots els jugdors.

En 2a categoria, Sella i Llíber comparteixen el lideratge amb 9 punts, seguits de ben a prop pel Campello, amb 8 punts; la Vila, amb 4, i Crevillent, amb 3 punts. Sembla que aquests seran els equips que lluitaran per les semifinals ja que Xixona, tot i tindre bons jugadors, està trobant prou infructuosa la seua adaptació a la modalitat de Perxa. Tant Sella com Llíber i el Campello, han obtingut tres victòries molt importants com a visitants i això fa que siguen els màxims aspirants per aconseguir guanyar el campionat.

Xixona 6 − 10 Llíber                Crevillent 6 – 10 El Campello        La Vila Joiosa 4 – 10 Sella

En la 3a categoria, la lluita està molt oberta, ja que, llevat del cuer, tots els demés equips tenen encara totes les possibilitats de poder lluitar per estar entre els elegits i aconseguir el títol. Benifallim continua el seu ascens i ja es situa com a líder, ja que Relleu ha aplaçat la seua partida contra Cocentaina aquesta jornada, seguit de Relleu i Benimantell. A una victòria d’aquests es troben els equips de Crevillent, Agost, Sella i Cocentaina i, finalment, tanca la classificació Mutxamel.

Benifallim 10 – 4 Sella           Agost 8 – 10 Benimantell         Mutxamel 2 – 10 Crevillent

La perxa és una modalitat viva i un fet que ho demostra és que, a més de jugar la competició oficial, la Lliga “Trofeu Diputació d’Alacant”, són molts els pobles que la juguen als seus carrers mitjançant espectacles esportius com partides de pilota valenciana.
 

Cartell Partida de Festes a Benasau 

Castells de Castells, Benimassot, Benasau, Alcoleja o Sella són alguns dels pobles en què més intensament se celebren partides de pilota. La setmana passada vam viure dos espectaculars partides a Castells de Castells, una front al CPV Sella i l’altra front al CPV Agost.
 

Cartell Partida de Festes a Benimassot 

Vos animem a visitar aquests pobles i molts altres i perquè vos arrimeu a les seues places i carrers i gaudiu d’aquests esdeveniments.
 

Cartell Partida de Festes d'Alcoleja 

La pròxima jornada serà l’última de la primera volta i, després, durant un altre cap de setmana, tindrà lloc la disputa de les partides aplaçades fins al moment.

5a jornada
 
1a categoria
BENASAU SELLA
AGOST MUTXAMEL
BENIMAGRELL CASTELLS
 
2a categoria
EL CAMPELLO SELLA
LLIBER CREVILLENT
LA VILA JOIOSA XIXONA
 
3a categoria. 6a jornada
SELLA MUTXAMEL
CREVILLENT BENIFALLIM
RELLEU BENIMANTELL
AGOST COCENTAINA
 
Per finalitzar, hem d’anunciar que, la propera setmana, dins dels escrits relatius a clubs de la màxima categoria, parlarem de Benimagrell, un club que domina la pilota a la costa d’Alacant i que durant els últims 5 anys ha estat en quasi totes les finals possibles.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article