Fem Pilota - Capçalera

A l’estiu la Perxa viu!

Ratlles

Jordi Garcia / Sella. 

Un any més, i aquesta és la XXVII edició, la Lliga de Perxa ha donat començament i ens deixa duels espectaculars. Després del començament de la lliga en totes les categories els equips ja van deixant mostres de l’alt nivell que enguany n’hi ha.

A la 1a categoria el duel més interessant, sobre el paper, d’aquest cap de setmana era la partida entre Sella A i Agost, amb resultat de 10 a 6 per als locals que van haver de  treballar molt una partida que en un principi pareixia més fàcil (es va arribar a un parcial de 8 a 2), però els d’Agost són durs de vèncer i així ho demostraren, quasi remuntant una partida que estaven dominant els de Sella. Per part d’Agost van jugar Sergi i Ramón (intercanviant la posició tant al bot com a la bolera), José de contraresto i de vegades fent la bolera, Esteban de feridor  i J. Antonio de punter, i per part de Sella A han jugat Jesús al bot, Jordi a la bolera, Dani de feridor i Kiko i Piripi de contraresto i punter.

La resta de partides a la màxima categoria ens deixen una victòria visitant dels de Benasau per 7 a 10 davant de Top Recambios Castells de Castells amb l’actuació destacada de Jordi pels de Benasau que junt amb Saoro (tot un veterà tant en aquesta modalitat com a palma, compta amb 6 títols a Perxa i tres a palma) van aconseguir una victòria davant un fort rival que lluita per aplegar a la final que es celebrarà a Castell de Castells. L’altra partida de la jornada enfrontava Mutxamel 9 – 10 Benimagrell, deixant una partida molt anivellada i amb repartiment de punts, donat el resultat tan ajustat haguera pogut caure la victòria per a qualsevol dels dos equips.

En 2a categoria, enguany podríem anomenar-la com si fóra un 1a B per l’alt nivell dels jugadors que hi participen en els diferents equips ja que molts d’ells participen a la lliga de 1a de llargues o de palma, ens trobem les següents partides amb aquestos resultats:

Sella B 6 – 10 Llíber, partida molt disputada fins al 6 a 6 en el marcador, on el jugador de Llíber Santi, el més destacat de la partida, ha donat un cop de poder al carrer i ha dominat la partida junt al seu germà Aitor al bot, i han aconseguit una victòria com a visitants.

El Campello 10 – 8 La Vila Joiosa, com mostra el resultat ha estat una partida molt entretinguda que ha acabat amb repartiment de punts per als dos equips, i és que estos dos equips han estat el 4t i 5è classificats a la lliga de llargues de 1ª deixant una participació molt bona a la lliga i tornant a posar els noms dels dos pobles en el més alt escalafó a la modalitat de llargues. Els dos equips compten amb jugadors de primer nivell i és que com dèiem abans, aquesta lliga de 2a perfectament podríem dir-li una 1a B. Crevillent (A) 10 – 6 Xixona, la partida començava a favor de l'equip local 1-0 2-0 3-0 3-1 4-1, el gran joc de l'equip local feia quasi impossible la remuntada de Xixona 4-2 5-2 5-3 6-3 7-3 . Una vegada arribat al 8-3 i ja quasi pareixia que Crevillent anava a emportar-se la partida, el rival remunta 3 jocs i es fica a un joc d’aconseguir un punt 8-6, però l'equip de Crevillent que tenia clar que volia la partida amb molt esforç i sacrifici anota al seu favor el 8-6 10-6.

A la 3ª categoria, aquesta ja és la 2ª jornada, ens ha deixat els equips de Relleu i Cocentaina com a dominadors, donat que son els dos únics equips que han aconseguit dos victòries. Cal destacar el repartiment de punts que hi ha hagut aquesta jornada deixant molt igualada la categoria i és que han guanyat els que la setmana passada van perdre. Els resultats d’aquesta jornada han estat:

Agost (B) 10 – 4 Mutxamel (B)                  Relleu 10 – 6 Benifallim                               
Cocentaina 7 – 10 Crevillent (B)                Benimantell 10 – 3 Sella (C)

Ja per últim anunciar que cada setmana anirem publicant les fotos dels equips de la lliga d’aquest any de la màxima categoria i contant una miqueta de la seua història en relació a la modalitat de Perxa. Aquesta setmana començarem per Benasau.

Benasau és un equip forjat aquesta modalitat, la Perxa, encara que també ha fet molt bones participacions a la lliga a palma, i és que encara compta entre els seus jugadors en actiu amb Saoro de Benasau. Saoro és una llegenda en actiu, encara recorre hui dia pels diferents carrers de la nostra província aportant tot allò que l’experiència i la qualitat que té li han fet estar un dels mes gloriosos jugadors al món de la Perxa i la Palma. A més a més, actualment Benasau compta amb un planter de joves jugadors que des de fa uns anys han tornat a fer revifar la flama de la pilota valenciana al poble com són Pau, Jordi, Iñaki, J. Ramón, Francisco i Moisés. Aquests són els jugadors que composen l’actual equip de 1a categoria a Perxa, lliga on l’any passat van quedar campions de 2a, tornant a posar el seu club i el seu poble on tota la vida han estat, entre els millors de la modalitat.
 

Equip 1ª Categoria Perxa. Fotografia: Vicent Romà 

Benasau com a poble dominador de la Perxa, compta entre els seus antics jugadors moltes figures de renom que durant molts anys han estat fent el deliri dels molts aficionats que abans habitaven els pobles de la muntanya d’Alacant, ja que era ací on més arrelada ha estat sempre la Perxa, i deixant en la memòria de tots partides mítiques entre Sella i Benasau o Benasau i Alcoleja. Caldria destacar com a grans jugadors més recents Cèsar a la bolera, Saoro al bot i el feridor Javier, també caldria anomenar Fernando d’Ares que molts anys va formar junt aquestos grans jugadors, i ja en temps passats caldria destacar al “senyoret de Benasau” com als millors jugadors d’aquest poble.

Per a finalitzar, si voleu podeu veure un fragment de la gravació d’una de les mítiques partides jugades entre Benasau i Sella al poble de Penàguila al següent enllaç de la web del  CP Sella,https://picasaweb.google.com/pilotasella/VideosDePartidesDePerxa#5262154159600232178, la partida que es juga es la final de la lliga del any 1992 i es pot observar la gran rivalitat, l’espectacularitat d’algunes pilotades i la gran afició que hi havia aquesta modalitat, la Perxa.

El palmarès d’aquest club en quant a títols oficialment establerts per la F.P.V. és el següent:

Lliga a Perxa: 

Campió 1ª anys 1994, 1995, 1997, 1998, 2005 i 2010.
Subcampió 1ª anys 1979, 1983, 1985, 1992, 1993, 1996, 2006 i 2007.
Lliga a palma:

Campió 1ª anys 1997, 2006 i 2008.
Subcampió 1ª anys 1998, 1999, 2004, 2005 i 2007.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article