Fem Pilota - Capçalera

Ovocity-Marquesat i Kiwa-Quart lluitaran en la final d’El Corte Inglés de galotxa

Galotxa

Paco Durà/Alfarb-Quart de les Valls.
 
Els equips d’Ovocity-Marquesat i Kiwa-Quart de les Valls perfilen la preparació i els detalls d’última hora, de cara a la final del Trofeu El Corte Inglés de galotxa, màxima competició a nivell autonòmic, que es disputa dissabte a la canxa de galotxa de Beniparrell. Abans, a les 17.30 jugaran la final de juvenils entre Montserrat i Beniparrell. I diumenge, a partir de les 17 hores, jugaran la final de tercera, dos equips de Godelleta. Després, Faura i Borbotó A, jugaran la final de segona. I tot seguit, Borbotó D i Marquesat D, la de quarta categoria.
 
Gerardo II: “Tenim gran il·lusió per culminar una gran campanya”
 
L’equip de Marquesat ja està avesat en este tipus de partides decisives, en les quals cada equip es juga molt. Gerardo II, capità de la formació que juga a la canxa d’Alfarb les partides, manifesta que “tots tenim gran il·lusió en disputar la final i, si pot ser, guanyar seria la culminació d’una temporada en què hem tingut un balanç molt positiu. Vam guanyar el títol en l’Interpobles i van disputar la Supercopa i la final de la Copa Generalitat, essent subcampions. I ara tenim a l’abast la final més important, en la qual serà complicat superar el Kiwa-Quart, ells són favorits, però tenim les nostres opcions i vorem si les aprofiten, perquè en una final pot passar de tot. Nosaltres tenim un rest molt jove, Pau, que enguany s’ha incorporat al primer equip i amb ell hem aconseguit moltes coses bones. Seria meravellós poder tancar la temporada amb el títol màxim de la galotxa. Però si no guanyem també celebrarem l’excel·lent temporada, aprofitant que estem en les festes del poble”.
 

Gerardo II, jugador d'Ovocity Marquesat. Fotografia: Miquel Navarro
 
L’equip de Marquesat va ésser campió del Corte Inglés en 2011. Recorda Gerardo II que “vam guanyar davant Godelleta, després d’haver perdut els dos anys anteriors, 2009 i 2010 la final. I arribarem a eixes finals després de més de trenta anys, quan l’equip de l’època daurada d’Alfarb (Agustín, Conrado, Sopetes, Gerardo) va conquerir quatre títols”. És el club segon pel que fa a nombre de títols guanyats. L’equip que jugarà d’eixida serà l’habitual: Pau, Gerardo II, Sopetes II i el feridor Benja. A més tenen en la banqueta Àngel, jugador que els anys anteriors era el titular i que enguany no ha participat en tot el campionat.
 

Equip d'Ovocity Marquesat. Fotografia: CPV Marquesat 
 
El Moro: “Si rendim al nostre nivell, tenim moltes possibilitats”

Per altra banda, a Quart de les Valls també es viu amb il·lusió la vespra de la final. L’ajuntament i el club han posat a disposició dels socis i aficionats un autobús per a tot el que vulga anar a animar l’equip, al marge que molta gent es desplaçarà amb vehicles particulars. L’equip ha entrenat amb normalitat i segons el president del club “tot està a punt per anar dissabte a Beniparrell i intentar guanyar per donar una alegria als nostres aficionats, ja que l’any passat no va poder ser en la final de Faura”.
 

El Moro, jugador del Kiwa-Quart de les Valls 
 
El Kiwa-Quart afronta la seua tercera final consecutiva. En 2014 fou campió davant Foios a la canxa de Montserrat. I en 2015 va perdre a Faura contra Montserrat. Per això, Javi El Moro, la seua principal figura, diu que “serà difícil però enguany anem a per totes i a vore si portem el títol. La canxa de Beniparrell crec que és molt jugadora per als dos equips i es pot vore una bona partida”. Respecte al rival diu que “enguany els hem superat en totes les confrontacions, a més de la final de la Copa Generalitat, però una final d’El Corte Inglés és diferent a totes. I més que el rival ens deu preocupar el nostre equip; perquè si nosaltres juguem al nivell que som capaços, tenim moltes possibilitats de guanyar. Si no és així, ho tindrem molt difícil. I serà molt important parlar-se entre tot l’equip, perquè de vegades, errem jugades per manca de comunicació”.
 

Equip de Kiwa-Quart de les Valls. Fotografia: Paco Durà 
 
Pel que fa la influència de l’ambient, el Moro diu que “a mi, particularment, m’agrada jugar estes finals sempre, però no serà fàcil per a ningú. I els nervis no m’afecten gens, ni crec que li puguen afectar al Moro o Berbis tampoc. En tot cas, Guillermo, que és més jove, podria notar-ho, però la canxa de Beniparrell, amb dos galeries, li pot anar molt bé i això farà que jugue tranquil i s’oblide del braç, ja que últimament tenia molta precaució, perquè havia estat lesionat”. L’equip previst també serà l’habitual: el Moro, Guillermo, el Xato i el feridor Berbis, amb Juan Antonio de reserva per si ocorre alguna cosa.
 

Programació de les finals. Fotografia: FPV


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article