Fem Pilota - Capçalera

Sella gaudeix d’un cap de setmana intens amb partides decisives de llargues i palma

Ratlles

Jordi Garcia / Sella. 

El passat dissabte de matí a Sella amb el cap de setmana de TASTAOLLETES amb l’encontre cultural entre Sella i Bao, es va disputar la partida de palma entre dos equips de Sella. Era la promoció per a mantenir la categoria o per ascendir a primera entre els equips de primera que va quedar penúltim a la lliga regular i l’equip de segona, que ve de jugar la final i perdre, obtenint un meritori subcampionat de palma en segona categoria. Rivalitat entre amics... i entre familiars. La banca de cada equip són germans. Jorge en primera, i Sergio en segona. A les 10.30 hores i després d’una partida de raspall femení entre les xiques de l’escola de pilota local començà la partida.
 
La plaça Major estava plena i amb molt d’ambient. El públic de Sella i també les vora 100 persones de Bao i Perpinyà que van estar amb nosaltres omplien la plaça.

Per l’equip de primera jugaven Jorge, Piripi, Bernat i Folgueral mentre que pel de segona ho feien Sergio, Adri, David, Carlos i Dani. 
 
Des de l’inici l’equip de primera pareixia jugar més encertat i anava a per totes, però el de segona aconseguia aguantar. Però a poc a poc l’equip de primera va anar allargant-se al marcador fins al definitiu 3-10.  Potser una de les claus de la partida va estar a les banques. Jordi, Bouet, va tindre una partida molt bona, tant al traure com també jugant dins del carrer. Traures llargs i arrimats a la paret, però també curts i col·locats quan calia. Sergio ho intentava però el rest Bernat les agafava amb certa facilitat. Més regularitat i encert a l’equip de primera. Segona no es va rendir però no va tindre l’espenta d’altres dies. Amb tot, la partida es va apropar a les dues hores de durada. Bones jugades i bon nivell i absoluta i total esportivitat. Sella de primera ha fet un important pas per mantindre la categoria. Proper cap de setmana la partida de tornada.
 

Equips de Sella A i Sella B. Fotografia: CPV Sella 
 
A continuació Victor Labrado va presentar la novel·la “No mataràs” a la sala polifuncional on vam poder gaudir d’una exposició del Club de Pilota Sella (fotos, panells, materials, etc...). A l'exposició es va dedicar un espai a la memòria d’Álvaro de Tibi.
 
I en llargues...

La partida enfrontava l’equip de 1a llargues, Murla penúltim a la lliga regular, i el subcampió de 2a llargues, Xixona. En joc una plaça en la màxima categoria de llargues i poder jugar entre els millors clubs de les llargues d’Alacant i València.
 

Equips de Xixona de roig i Murla de blau. Fotografia: Juansal Mallol

Al carrer de Xixona es respirava il·lusió davant la possibilitat de veure el seu equip l’any que ve a la màxima categoria. Afició molt jove espectant, senyal de bona salut de la pilota a Xixona. Els primer compassos del tanteig, i reconeixement del carrer per part dels visitants, acabaren amb 0-1, 1-1, 1-2 i 2-2, a partir d’ací el traure visitant, Álvaro, agafà el punt al carrer i deixà de fer faltes i amb la seguretat al rest de Juansal, el més veterà en la partida, han fet que els jocs a poc a poc hagen caigut del costat de Murla fins acabar amb un resultat de 2 a 10. Així i tot els molts intents de l’equip local, Xixona, no han pogut fer res davant la superioritat dels visitants. L’eliminatòria queda quasi decidida encara que en pilota, mai es pot dir definitiu sent a dos partides la classificació ja que com es sol dir... la pilota és redona i el que hui es lleva demà t'ho torna!
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article