elmusa

Parcent i Agost grans triomfadors de les Lligues de llargues i palma

Ratlles

Jordi Garcia / Parcent.

El passat cap de setmana es van celebrar les finals de les lligues de palma i llargues a Parcent i, com no podia ser d’altra forma, va ser la festa de la pilota valenciana al carrer.

Parcent és un poble de la Marina Alta que viu d’una forma molt intensa la pilota valenciana. Mostra d’açò és el nombre d’equips que participen en les diferents lligues com, per exemple, el torneig de pilota grossa que realitza el Club. Tenen moltes més mostres del que és voler i viure la pilota valenciana.

Amb el carrer a punt i tots els jugadors preparats, van anar jugant-se les diferents finals programades. Dissabte de matí, la de juvenils, entre els equips de Benidorm i Murla, amb els de Benidorm com a campions. Aquests tenen, entre el seu planter, un gran jugador, Jose Luis Calvo,  fill de Toni Calvo, monitor de l’escola de pilota de Benidorm i que, com va passar amb Rodrigo (Pere Roc II), s’ha posat el punt de mira sobre ell per les seues condicions i potència a l’hora de colpejar la pilota, ja siga de bolera o de bot i braç.

Per la vesprada, es van celebrar les finals corresponents a les categories de 3a. La de llargues, que va enfrontar Top Recambios Castells contra Benifallim, amb una clara superioritat dels de Castells que, amb un equip molt concentrat i molt compenetrat, no van donar opció als seus rivals i es va proclamar campions de la lliga. Pel que fa a la final de 3a palma, va enfrontar als equips de Parcent i Murla, amb victòria per als de Parcent, en una partida prou contundent en què els locals van quedar campions i van provocar gran alegria al públic local.

Però, els plats principals estaven reservats per a diumenge, ja que hi havia 4 partides que dirien quins equips tindrien l’honor de ser els campions de la lliga de palma i llargues i quins equips tindrien el dret de, l’any vinent, ser equips de 1a categoria.

Pel matí i ben enjorn, a les 09:30h, es va jugar la final de 2a de palma entre els equips de Benimagrell i Sella. Després d’un inici dominat pels de Sella, l’equip de Benimagrell va anar refent-se i prenent joc, de manera que va aconseguir, finalment, una dura i treballada victòria front un digne rival. En definitiva, Benimagrell va ser campió de la lliga de 2a a palma i, l’any vinent, tindrà un lloc en la màxima categoria de palma. Tot seguit es va donar pas a la final de 2a de llargues que enfrontava els dos equips més en forma d’aquesta categoria, Xixona i Benidorm. La partida fou dominada, de principi a fi, per Benidorm, que va ser campió. I, és que el jugador de Benidorm, Jose Luis Calvo, és un portent i té una gràcia que va fer impossible, als de Xixona, fer res per a poder guanyar, tot i que contaven amb el jugador de Tibi, Miki, que enguany ha estat component d’aquest equip i ha fet al C.P. Xixona poder lluitar per noves metes.
 

Final 2ª de Llargues entre Xixona i Benidorm. Fotografia: David Sarasol 

Una vegada finalitzades les partides del matí es va fer l’acte de presentació de la XXV edició de la Lliga a Perxa “Trofeu Diputació d’Alacant”, amb la presencia dels diferents equips i pobles participants. També, es va anunciar quin poble seria la seu per a la celebració de les finals de la corresponent lliga a perxa, que serà Castells de Castells, poble on la pilota valenciana sempre ha estat una prioritat i on gent com Vicent i tants altres fan que es puga viure la pilota valenciana a un poble més del nostre País.

Per a finalitzar el cap de setmana de pilota, tenien reservats els dos plats principals, les finals de 1a a palma i de 1a a llargues.

En la final de palma, igual que l’any passat, l’equip d’Agost va ser molt superior i es va proclamar campió. Agost és el clar dominador d’aquesta modalitat dels últims dos anys, gràcies a tots els jugadors, sobretot, a l’estat de forma de Sergi Belda, que, juntament amb Ramón i Jose, fan un equip quasi imbatible i això que, enfront, tenien a tot un Tibi (A), campió de la categoria el 2011 i 2014.
 

Jugadors del CPV Agost durant la final. Fotografia: David Sarasol

Per últim, quedava la final que tots volíem veure, la final absoluta de llargues entre els equips de Parcent i Benimagrell. Tots dos arribaven amb unes ganes de guanyar enormes, ja que, per a uns, era la final somiada a casa i, per als altres, podia ser l’hora de la veritat i, després de moltes finals jugades, poder guanyar aquesta.

Abans del començament de la partida, el món de la pilota valenciana i, en especial, el món de les llargues i la palma van voler retre un especial homenatge al jugador ÁLVARO DE TIBI, que malauradament, ens ha deixat enguany. Era, i és, un referent en la pilota, per la seua forma de ser, pels mèrits esportius aconseguits i perquè, a més a més, era el millor traure del món de les llargues. Amb la seua família present, el comitè de joc a ratlles, membres de la federació de pilota valenciana i tots els equips de la lliga amb els molts aficionats d’aquest esport que, a Parcent, es van donar cita, van fer-li una gran ovació en la seua memòria. Álvaro de Tibi, sempre amb nosaltres.

I, després d’aquest emotiu acte, es va donar començament a la gran final de llargues. Per part de Parcent, van jugat Àngel, Marc, Saxa i German i, per Benimagrell, Malia, Tato, Mario i Paco. La partida va estar molt lluitada però hi va haver coses que, de vegades, fan anar flotant en una partida com ara: jugar en casa, sentir-se amb suport en tot moment, mirar la vorera i veure els teus… Són coses que, a poc a poc, fan sentir millor i pensar que tot eixirà be. I és que, amb el nivell que van desplegar els jugadors de Parcent i l’espenta del seu públic, van dominar la partida fins a aconseguir una grandíssima victòria per 10 a 5, de manera que van fer CAMPIÓ al CLUB DE PILOTA PARCENT de 1a a llargues. Caldria destacar tots els jugadors però hi ha un que, en les dos últimes partides, ha demostrat que ja és un dels grans de la modalitat, Àngel de Murla. Tenim davant de tots nosaltres al que, si tot va bé, pot ser una de les millors banques de bragueta dels últims temps; gran dominador de diferents modalitats de la pilota com: l’escala i corda, la galotxa i la perxa i, ara mateix, ja podem dir que també de les llargues. Enguany ha estat com a traure, on ha donat la seua màxima expressió de domini de la pilota i, juntament amb grans companys i jugadors com MARC, SAXA i GERMAN, han aconseguit posar el nom de Parcent entre el llistat d’honor dels campions d’aquesta lliga. No s’ha de  desmerèixer la lluita dels subcampions Benimagrell, que, un altre any, han aconseguit arribar on no tots poden . Per tant, se’ls ha de felicitar i animar perquè continuen lluitant.

Però, no totes les derrotes poden resultar tan amargues. Pel que fa a les categories inferiors,  2a palma i 2a llargues, els que han quedat subcampions encara poden tindre un lloc en la categoria superior, ja que, els caps de setmana 16/17 i 23/24 d’aquest mes, s’ha de jugar la fase de promoció d’ascens i descens i, així, podran lluitar per aconseguir un lloc entre els millors.

Per últim, volem agrair tots els equips, jugadors, marxaors, clubs de pilota, comitè de joc a ratlles i federació de pilota que fan possible aquestes lligues que vertebren el nostre territori i que ens fan gaudir fent allò que ens identifica com a poble, la pilota valenciana. A partir de la pròxim cap de setmana comença la lliga de perxa. Ens veiem pels carrers.

Salut i pilota!

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article