Fem Pilota - Capçalera

El Xato d’Almenara profeta en la seua terra

Galotxa

Paco Durà / Almenara. 

El Xato d’Almenara s’ha proclamat bicampió individual de la modalitat de galotxa, després de vèncer en la final Pau, d’Alfarb, per 70-35, en una partida de neta superioritat del jugador de la Plana Baixa, que ha donat una lliçó de jugar ben jugat, dominant sempre la situació.
 
L’ambient ha sigut d’autèntica gala, ja que la canxa d’Almenara ha estat plena de gent, aficionats del poble i també de Quart de les Valls, on el Xato defensa des de fa cinc o sis anys la samarreta del primer equip, Kiwa-Quart, que està en semifinals del Trofeu El Corte Inglés.
 
Domini del campió i mala sort de Pau
 
I el Xato ha pagat als que han anat a donar-li suport amb la mateixa moneda que ha rebut. És a dir, posant totes les seues maneres i sapiència sobre el joc de pilota. I davant un rival molt més jove ha demostrat la seua categoria i sempre ha anat davant en el marcador, al principi dos o tres jocs i després ha augmentat l’avantatge. Només hi ha hagut una lleugera reacció de Pau, que li ha permès guanyar tres jocs, que són els únics que ha aconseguit, ja que la partida ha començat amb el marcador igualat a 20 tantos. També es veritat que Pau ha tingut mala sort, ja que en la recta final ha patit una pilotada en la zona testicular, a l’intentar jugar un rebot. I això li ha minvat la seua condició física i ha hagut d’acabar la partida amb moltes molèsties, si bé la sort de la final estava ja decantada.
 

Pau ho va intentar durant tota la partida. Fotografia: FPV 
 
A la fi, el Xato, que ha rebut el trofeu, guanyat també l’any passat, de mans del vicepresident de la Federació, Pedro López, i el mite Paco Cabanes Genovés, enmig de l’aplaudiment de la gent que ha acudit a donar-li suport a la canxa d’Almenara, poble que ha viscut una jornada de festa al voltant de la final, en la qual s’ha tombat l’ajuntament en col·laborar.
 

El Xato durant la partida. Fotografia: FPV 
 
“Estic molt content de la resposta d’Almenara i Quart”
 
El Xato es mostrava molt content en acabar la partida: “Estic molt satisfet –ens deia-, perquè he pogut guanyar la final i perquè el poble d’Almenara i el de Quart de les Valls han respost i han estat ací per participar en una jornada especial per a mi i per a tots els que ens agrada la pilota, un esport que està molt viu a Almenara, com s’ha pogut comprovar”.
 

El Xato acompanyat dels seus seguidors. Fotografia: FPV 
 
El president del Club Pilotari de Quart de les Valls, Juan Antonio Castillejo, que estava al costat del seu company, també manifestava: “Estem molt contents per l’èxit aconseguit pel Xato i ara hem de pensar tots ja en passar a la final del Trofeu El Corte Inglés i intentar guanyar-lo”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article