Fem Pilota - Capçalera

Almenara espera les finals de l’Individual de Galotxa

El Xato d’Almenara defensarà el títol individual de galotxa contra Pau d’Alfarb en la canxa del poble del campió

Galotxa

Paco Durà/Almenara.
 
El Xato, que en el Trofeu El Corte Inglés defensa la samarreta del Kiwa-Quart de les Valls, diumenge disputarà la final del Campionat Individual de galotxa contra Pau, d'Alfarb, en la canxa d’Almenara. Açò farà que el poble estiga més prop del jugador i des de l’ajuntament a empreses locals i la mateixa família del Xato, col·laboren perquè la festa siga completa.
 
L'any passat ja guanyà el títol a la canxa de Faura i enguany li toca defensar-lo al seu poble, per la qual cosa pensa que pot tenir a l’abast guanyar la final. Tot i això, el Xato és conscient que “en una final pot passar de tot. I jo, encara que jugue en casa, no em confiaré en cap moment. Pau és un rival jove que em pot fer molt de mal si no li jugue amb coneixement”.
 
Hi haurà gran ambient al poble d’Almenara

De tota manera, al Xato pareix preocupar-li més l’ambient que el resultat esportiu. “Per damunt de tot –diu- vull que es note a Almenara que, per primera vegada tenim al poble un esdeveniment com són les finals individuals de galotxa. I també estic content perquè he vist com l’ajuntament s’ha implicat amb l’organització dels actes, trofeus, samarretes, música de tabal i dolçaina, i regals per als xiquets, junt a una empresa com Alianza Galadtrans, perquè tothom participe i es veja que la pilota està viva a Almenara. I si a més de tot això, el títol es queda en casa, millor que millor”.
 

El Xato d'Almenara. Fotografia: Paco Durà 
 
Per la seua part, Pau, un pilotari jove, promesa del trinquet i integrant de l’equip de galotxa de Marquesat A, en primera categoria, també arribarà amb el suport del seu club pilotari i d’aficionats d’Alfarb. Segons ens diu des de l’entorn del club i del mateix jugador, eixirà “amb molta il·lusió per intentar donar la sorpresa, ja que el Xato tindrà avantatge per jugar a casa, però caldrà jugar per vore qui pot més”.
 

Pau d'Alfarb. Fotografia: FPV 
 
Finals de totes les categories

A més de la final de primera categoria entre el Xato i Pau que començarà diumenge, a les 18.30 hores, es jugarà la de segona categoria, entre Fede, de Montserrat, i Pere, de Marquesat, a les 17.30 hores. I de matí es disputaran les finals de tercera categoria. A les 10.00 hores, jugaran Salva i Vicent, tots dos del club Marquesat, en categoria B. I a les 11.00 hores, Joan del Club Tamborí contra Chenoll, de Manises, en categoria A.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article