Fem Pilota - Capçalera

La XXVII lliga Trofeu Diputació d’Alacant a perxa va prenent forma

Ratlles

Jordi Garcia / Sella.

Enguany se celebra la XXVII edició de la lliga a perxa, una de les lligues que organitza el Comitè de Joc a Ratlles dins de la Federació de Pilota Valenciana.

Aquesta modalitat fa uns anys era practicada únicament pels pobles de la muntanya d’Alacant però, amb l’espenta d’alguns clubs i del comitè de joc a ratlles, s’ha pogut mantenir i donar a conèixer. Enguany es vol donar un impuls a aquest campionat estival amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant que, tal com fa en la lliga de llargues i palma, serà l’entitat que li donarà nom al campionat i el suport econòmic necessari.

L’any passat van participar 18 equips que representaven 13 pobles de la demarcació d’Alacant amb un total de 126 jugadors inscrits. Els vigents campions són els clubs de Sella en 1a, Benasau en 2a i Tibi en 3a celebrant les finals en Alcoleja, poble de la muntanya d’Alacant senya d’identitat en el passat d’aquesta modalitat. I és que la muntanya d’Alacant durant molts anys ha estat donant grans jugadors de pilota valenciana i més en concret a Perxa, com han estat Fermín, Vicente Xarquer o Miguel de Sella, Pepet, Oltra o Paco el Terrible d’Alcoleja, Saoro, Cèsar o el Senyoret de Benasau i Carlos o Ximo de Balones.

No fa massa anys, trobe que va ser l’any 2003 o 2004, es va realitzar al poble de Sella una “partida-desafío” entre dos seleccions de jugadors d’Alacant i València a la modalitat de Perxa. La muntanya d’Alacant va estar representada per jugadors dels clubs de pilota de Sella i Benasau van jugar: Barraca, Jaumet, Vicen, Juan Asensi, Saoro i Cèsar,i la Selecció de València representada per jugadors dels clubs de Godelleta, Silla i Masamagrell van jugar Claudio, Zanón, Jesús , Raúl i Cano.
 

Jugadors d'Alacant i de València, en el desafiament de Sella
 
 La partida va ser “sabatera” i els d’Alacant guanyaren per 12 a 2, i feren després una partida amb els jugadors mesclats, i és que la modalitat de Perxa, pareguda a la Galotxa, però amb la diferència de jugar amb ratlles i sense la corda al mig, és una modalitat que des de fa molt de temps es practica a aquestos pobles d’Alacant.
 
Les finals enguany, a falta de concretar algunes qüestions menors segons ens han comentat, ja estan quasi tancades i de segur que el poble que siga la seu de les finals prepararà una magnifica festa de la pilota valenciana. El calendari d’aquest campionat encara no està tancat, depenent del nombre d’equips, però normalment són des de juliol fins a novembre que se celebren les finals.
 

Fermín de Sella fent el bot, anys 80

Encara està obert el termini d’inscripció per aquest campionat, i aprofitant que l’estiu és una època perfecta per a la pràctica de la pilota al carrer, vos animem a participar, tan sols cal posar-se en contacte amb la Federació de Pilota Valenciana.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article