Fem Pilota - Capçalera

L’emoció arriba amb la fase final de les lligues de Llargues i Palma

Ratlles

Jordi Garcia / Sella.

Aquest cap de setmana s’han celebrat les partides corresponents a l’anada de la fase final de la lliga a llargues i palma.

El cap de setmana presentava dos partides destacades per damunt de la resta i eren la partida de semifinals de 1a categoria de llargues entre Sella - Benimagrell i la partida de tornada de la fase prèvia a les semifinals entre la Vila Joiosa - València-Pelayo.

Pel que fa a la partida de semifinals entre Sella i Benimagrell la vesprada presentava un cartell d’ensomni, però a vegades no tots els somnis acaben bé per a tots. Si anàrem al teatre abans que comence l’espectacle voríem un auditori buit, en silenci, esperant tranquil en repòs el moment de l’actuació. Així estava la plaça Major de Sella a poques hores de començar una partida de les que es recordaria durant molt de temps.

A un extrem del carrer majestuosa s’eleva l’església de Santa Anna amb el campanar fent d’espectador de luxe, a la part del rest la façana del baró de Sella i Agres que ha sentit el colpeig dels anys i dels més mítics traurers com Tonico i Jan de Murla, Pato d’Orba, Pachell de la Vila, Martines del Campello o el hui visitant Màlia de Vall Laguar, i a l’altre extrem, al començament del carrer una xicoteta costera desemboca en la ratlla del traure que a mode de pòrtic mostra el que serà el terreny de joc. A mitjan mati a la plaça Major de Sella, catedral de la pilota per excel•lència en quant a joc a ratlles, feia acte de presència la pluja per llavar l’escenari de joc i poc després el sol ens acabava de preparar el carrer per a l’espectacle que estava per vindre.
 

Carrer de Sella. Fotografia: Antonio Pérez 

La partida corresponent a l’anada de les semifinals de llargues de 1a categoria enfrontava Sella i Benimagrell, dos equips que en els últims anys s’han enfrontat en repetides ocasions, com en les últimes dos finals de llargues i les tres últimes de perxa, amb victòria per als de Sella en totes elles.

Altre fet que donava mes importància si cap a la partida és que l’equip local haja volgut continuar en la competició després de la gran pèrdua del seu company, amic i traure Álvaro de Tibi, i és que els jugadors de Sella han decidit jugar per dedicar-li les partides que queden per retre-li homenatge.

Per part de Benimagrell han jugat Màlia de Vall Laguar, Mario del Campello, Tato d’Altea , Paco i Albert, i per part de Sella Pau, Jordi, Jesús, Kiko i Piripi.
 

Jugadors del CPV Benimagrell i CPV Sella. Fotografia: Jordi Garcia 

La partida no ha tingut color i els visitants han dominat de principi a fi. Un Tato excel·lent molt ben acompanyat per Màlia i Mario que han estat molt segurs han fet que els de Sella res pogueren fer. Victòria visitant per 2 a 10 que de segur dóna ales a Benimagrell de cara a la final i és que després de molt jugar i pagar, hui per fi han jugat i guanyat i ara tan sols els queda la partida de tornada encara que deixa en èpica la més que poc possible remuntada dels de Sella.

Benimagrell presenta la seua ferma candidatura al títol de la màxima categoria.

En la partida de tornada entre la Vila Joiosa i Valencia-Pelayo el resultat ha estat 10 a 9, deixant classificat l’equip valencià per a les semifinals que jugarà contra Parcent, líder de la lliga i màxim aspirant al títol.
 

Jugadors del CPV La Vila i València-Pelayo junt a jugadors professionals. Fotografia: Toni Buades

La partida va comptar amb la presència entre el públic d’alguns jugadors professionals de l’empresa Val Net com Pere Roc, Soro III, Javi o Fageca i amb la sorprenent assistència també del president de l'FPV, Daniel San Juan, que suposem es van arrimar per donar suport a l’equip de València-Pelayo que compta entre els seus jugadors amb Tino, Pedro, Peluco, Martí I i Martí II.

La setmana que ve es disputarà la partida amb més al·licient del panorama de les llargues que serà entre Parcent i València-Pelayo i serà el proper diumenge 26 a les 18.00 hores.
 

Equip de València-Pelayo. Fotografia: Tino Bendicho 


 

Comentaris

Afeccionat Alacant
2.

Què hi ha dels enfrontaments de palma? Nomes es nomenen al títol de la notícia

jordi sella sella
1.

La foto de la partida de la vila joiosa no es meua. Es pada del facebook de toni buades jugador de la vila. Disculpeu l'errada.

Comenta aquest article