Fem Pilota - Capçalera

Massalfassar posa punt i final a Pilota a l’Escola 2016

Món Escolar

PilotaVeu / Massalafassar.

El programa educatiu Pilota a l’Escola va celebrar al llarg del matí de dimarts al poliesportiu de Massalfassar la festa de cloenda, desprès d’haver promocionat la pilota valenciana en un total de 321 centres repartits per tota la geografia valenciana.

En aquestes han participat tècnics federatius acompanyats de jugadors destacats, com ara Soro III, Álvaro, Javi, Moncho, Ricard, Batiste II, Víctor, Pedro, Fageca i molts més.

Una vegada iniciats en el món de la pilota, l'alumnat ha tingut l'oportunitat de participar en una competició interescolar dividida en dos fases: una de local, organitzada per criteris de proximitat entre centres, i la fase final que d’ahir de matí a Massalfassar.

Aquesta fase ha coronat com a equip campió en categoria masculina al CEIP Gavarda amb una final molt disputada contra el Col·legi Hernàndez de Castelló de la Ribera mentre que en categoria femenina s’han proclamat campiones les alumnes del CEIP Palància. Aquesta jornada també ha comptat amb atraccions i tallers didàctics relacionats amb la pilota valenciana. A més, s'han lliurat cinc premis consistents en lots de material didàctic als millors projectes dels centres relacionats amb el programa Pilota a l'Escola.
 

Partida de la final masculina. CEIP Gavarda i Col·legi Hernàndez. Fotografia: FPV

El director general de l'Esport, Josep Miquel Moya, es va mostrar molt satisfet del treball conjunt realitzat pels tècnics, jugadors i els docents que han participat en Pilota a l'Escola i va explicar que “al programa integrem diversos objectius estratègics i transversals: fomentar l'esport en edat escolar, posar en valor la pilota com a part fonamental del nostre patrimoni cultural, a més d'acostar els centres educatius al seu entorn més immediat i vertebrar el territori a través de la pilota”.

A més, el director general d'Esport va posar l'accent en la necessitat d'iniciatives com ara Pilota a l’Escola “mentre es resolga una de les qüestions absolutament essencials que és la presència de la pilota en els plans d'estudi”.

Per la seua part, el president de la Federació de Pilota Valenciana, va assenyalar que "tenint en compte el nivell que he vist en les partides, la il·lusió i les cares de satisfacció dels xiquets i xiquetes jugant a pilota, pensem que l'objectiu d'acostar la pilota a l'escola està més que aconseguit. Esperem que, dels xiquets que hi ha hui en aquesta cloenda, un bon percentatge arribe a jugar a pilota, bé als seus clubs bé al món professional, que és l'objectiu pel qual estem escampant aquesta llavor: perquè la pilota estiga cada vegada més estesa”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article