Fem Pilota - Capçalera

El Puig viurà una nova edició del Trofeu Durà

Frontó

David Sarasol / El Puig. 

Un any més, arranca el trofeu de frontó valencià més important de tot el País, el XV trofeu Durà, repartit en quatre categories per a adults (A, B, C i D) i altres quatre per als membres de l’escola (prebenjamins, benjamins, infantils i alevins). Aquest any no hi ha categoria cadet perquè els seus alumnes ja s’incorporen a la categoria D absoluta, com és el cas d’Efren, Saül, Julio, Adrià o Marco II.

Durant un mes, des de l’11 de maig al 12 de juny, se celebrarà el campionat. La final de la categoria A serà el divendres 10 de juny i la resta de finals es disputaran durant el cap de setmana de l’11 i el 12.

Aquest campionat és el més important del panorama d’aficionats del frontó valencià. Està organitzat per un club que, el proper any, complirà 50 anys i que compta amb quasi 200 socis, així com també amb més de 1000€ en premis, 65 partides i 82 participants.

A més, el club i l’escola realitzaran altres activitats com l’encontre d’escoles de pilota que, aquest any, serà a Estella-Lizarra els dies 3, 4 i 5 de juny, o el campus de pilota, del 27 de juny al 2 de juliol.

Tot conclourà el divendres 15 de juliol amb el sopar de gala que se celebra tots els anys al Huerto de Santa María, on es donen els premis del campionat i es fa un repàs de tota la temporada per a acabar lliurant el premi Durà a un personatge destacat de l’any. Aquest premi és una escultura d’una mà arreglada per a jugar, que pesa 8 kg i que, entre d’altres, ja tenen Paco Cabanes “el Genovés”, Puchol, Fredi, pilotaveu.com o David Sarasol (Director del Museu de la Pilota).
 

Fotografia: David Sarasol

Aquest any, podrem veure, a més dels jugadors locals, d’altres de les poblacions de Vistabella, Alginet, Silla, Almenara, Museros, Vinalesa, Quart de Poblet, Quartell, Beniparrell, la Pobla de Vallbona, Massalfassar o Paterna.

Cal dir, també, que es comptarà amb la presència del millor jugador de tots els temps en aquesta modalitat, Montesa; així com amb la del cubà Lemay, amb infinitat de títols, entre els quals podem destacar quatre individuals, i amb primeríssimes figures de les tres parets com Adrià III, Pasqual II o Adrià II. També hi assistirà l’actual campió en ambdues competicions oficials (individual i per equips), Alex de Paterna, o el galotxero Moro de Massalfassar.

A més a més, també hi participaran jugadors de la resta de categories, com Salva del Puig, Arcusa I de Quart de Poblet, Roberto de Beniparrell, Pedro de Calles, Fageca pare o Puchol de Vinalesa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article