Fem Pilota - Capçalera

Disputades les dos primeres jornades de les lligues de llargues i palma

Ratlles

Jordi Garcia / Sella. 

Els vells dels pobles conten com es jugava a llargues no fa massa temps als nostres carrers,  no parlen “molt llarg restava…” o de “lo fonda que treia la pilota …”. Els vells parlen d’un joc en el qual era prioritari fer ratlles, guanyar el quinze en dos voltes, de com els grans restos de l’època feien ratlles increïbles a prop de la falta i de com les mítiques “banques” arrimaven la pilota amb una cura i una saviesa inaudita hui dia.
 
Ara per ara, el joc és molt mes vistós i inclús, per a molts, millor quant a tècnica i espectacle, però pense que una forma de lluitar i plantar cara als grans equips i a la “nova pilota” és recuperar les formes i coses bones del passat. Molts ens aborronem en les pilotades que creuen els carrers i que de forma espectacular juguen els restos caminant per damunt la cera com si d’un equilibrista es tractara, però també quan una pilota que baixa quasi del cel i el resto la posa a un dit de la cera com si fóra un delineant i fa una bona ratlla.
 
Tornant al present de la competició, ja estem en la 2a jornada de la fase regular i, encara que és prompte, ja es poden advertir alguns detalls.
 
Pel que respecta a la màxima categoria, 1a llargues, hi ha un primer grup format pels equips que han sumat en les dos primeres jornades i que a priori poden ser els candidats a la lluita pel títol i són Sella (6 pts), Benimagrell (6 pts), Parcent (5 pts) i el Campello (4 pts), a la part baixa trobem la Nucia (3 pts), la Vila Joiosa, Murla i Mutxamel amb 0 punts.
 
En la 1a de palma, com ja s’havia advertit, està sent una lliga igualada i de lluita jornada a jornada, on no es pot donar per previsible cap resultat en les diferents partides. Cal destacar l’actual equip campió, Agost, que segueix demostrant un nivell molt alt i es manté al capdavant de la classificació amb dos victòries clares i contundents. Després de la 2a jornada, la lliga queda així: Agost (6 pts), Murla (5 pts), Tibi A (4 pts), Benidorm (4 pts), Sella (3 pts), Vall de Laguar (2 pts) I Tibi B I Calp (0 pts).
 
Pel que fa a la resta de categories;
 
2a llargues: A falta de conèixer alguns resultats cal destacar l’equip de Xixona (6 pts), líder de la classificació i que enguany compta amb la participació de Miki de Tibi.
 
2a palma: cal destacar el Grup A, els únics tres equips que han aconseguit puntuar en les dos primeres jornades i que encapçalen la classificació i que son Benimagrell (6 pts), Sella A (5 pts) i Tibi A (5 pts). Es preveu una lliga intensa, ja que només es classifiquen els dos primers per a les semifinals i cada punt pot ser decisiu al final de la lliga regular. Quant al Grup B, cap destacar la igualtat de les primeres jornades, on han estat vàries les partides en què s’han repartit els punts. La classificació queda així:  Vall de Laguar, Benidorm i Orba (4 pts), Xàbia, Tibi B i Parcent (3 pts) i Poble Nou i Sella B (0 pts).
 
I per últim, en 3a palma, seguim en la tònica de la modalitat i destaca la igualtat entre tots els equips, per la qual cosa queda la classificació de la següent forma: Finestrat (6 pts), Benifallim (5 pts), Relleu, Castells De Castells i Poble Nou (3 pts), Crevillent i Sant Vicent (2 pts) I Mutxamel (0 pts).


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article