elmusa

Un total de 321 centres educatius participen enguany al programa Pilota Escola

Dels centres educatius que rebran la visita de Pilota Escola 49 pertanyen a la província de Castelló, 166 a la de València i 106 més a Alacant

Món Escolar

El director general d'Esport, Josep Miquel Moya, va asistir divendres al Trinquet de Pelayo a la sessió formativa amb docents del programa Pilota Escola de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. En aquestes sessions formatives de docents, els tècnics federatius els instrueixen en com iniciar els seus alumnes en la pilota valenciana. Per tal d'afavorir aquesta formació, la Conselleria dota els assistents amb un dossier amb material didàctic, jocs de bibliografia i una sèrie d'elements útils per a la seua tasca.

En paraules del director general d'Esport, aquesta iniciativa “el que fa és integrar dos objectius estratègics. Per una banda, evidentment, la promoció de la pilota; però per una altra, també, el foment de l'esport en edat escolar. En aquesta edició hem tingut més demandes que mai i, a més, hem pres una decisió, jo crec que important, i és el fet de no deixar fora del programa cap col•legi que haja volgut participar”.

De fet, enguany s'han adherit a aquest programa de foment de l'esport autòcton de tots els valencians 321 centres educatius valencians, la qual cosa suposa un increment del 23% respecte a l'any anterior en què van participar 260 centres. El programa de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha dotat aquesta iniciativa amb un pressupost  de 95.000 euros.
 

El Director General d'Esports Josep Miquel Moyà durant la presentació al professorat. Foto: GVA

Les sessions compten amb una part teòrica, impartida a l'Institut Luis Vives de València, i una part pràctica que es desenvolupa al Trinquet de Pelayo. Segons el director general d'Esport, Josep Miquel Moya, el que es vol és “introduir la pilota a l'escola, entre l'alumnat; si més no, despertar el seu interés i després també tindre un seguiment adequat que permeta que aquell alumnat que estiga interessat puga després participar de les activitats dels distints clubs d'arreu del territori”. A més, Moya posa l'accent en la necessitat d'iniciatives com ara Pilota Escola “mentre es resolga una de les qüestions absolutament essencial que és la presència de la pilota en els plans d'estudi”.

Anteriorment ja s'havien realitzat sessions formatives al Trinquet de Castelló de la Plana, el dia 11 de gener, i el 12 i 13 a terres d'Alacant, a Petrer i Benidorm, respectivament. La setmana vinent també es realitzarà una sessió per a docents al Trinquet de Bellreguard per a docents de la Safor i la Marina Alta. 

La pròxima setmana, els tècnics i jugadors professionals que participaran enguany al programa Pilota Escola també rebran una sessió formativa per tal que puguen fer arribar la seua experiència i cultura esportives als alumnes valencians.

A les visites que s'organitzen als centres educatius participaran jugadors professionals d'alt nivell de pilota valenciana com ara Soro III, Álvaro, Moncho, Ricard, Víctor, Pedro, Fageca i molts més que acostaran a l'alumnat el joc de pilota i les seues diferents modalitats des d'un punt de vista professional.Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article