Fem Pilota - Capçalera

Els equips de les comarques centrals trauen avantatge en la Copa Generalitat

Galotxa

Paco Durà / València. 

Els clubs de galotxa i frontó de les comarques centrals, com esperàvem, trauen avantatge als del sud, en la primera jornada de la Copa Generalitat, que es disputa a la modalitat de galotxa, entre els equips que han sigut campions en les diferents modalitats de la pilota a nivell de competició federativa. És normal que els equips de les comarques del sud, que juguen a llargues, tinguen molts problemes davant els qui habitualment disputen les partides a galotxa. Fins i tot, els de frontó, com és el cas de Xest, tenen més fàcil jugar a galotxa, ja que Adrian, per exemple, ha jugat a esta modalitat i a escala i corda durant molts anys. 

En les partides d’anada, per tant, han sigut prou amples les victòries de Quart de les Valls davant Sella (70-15); de Xest sobre Agost (70-20) i de Montserrat (15-70) davant Benimagrell. Mentre que ha quedat prou oberta la partida entre Borbotó i Marquesat, que ha sigut la més renyida per ara, entre dos equips habituals de la galotxa, amb victòria de Borbotó en l’anada per 70-55.

Igualtat entre Borbotó i Marquesat (70-55)

A la canxa de Borbotó, l’equip local, format per Julián, Jose i Castelló jugaven una bona partida davant els actuals campions de la Copa Edicom, Pau, Gerardo II, Sopetes II i el feridor Benja. En una partida en la qual els dos restos, Julián i Pau marcaven la pauta des del bot i tenien més protagonisme que la resta. El marcador de 70-55 per als de la pedania deixa obert el desenllaç de l’eliminatòria per vore què passa en la tornada.

Sella deixa bona impressió a Quart de les Valls (70-15)

L’equip de Sella, campió de llargues d’Alacant (Pau, Jordi, Jesús i el feridor Peretes) es va trobar massa enemic al carrer natural de Quart de les Valls, on El Moro, el Xato, Guillermo i el feridor Berbis van dominar des del principi i els van guanyar 70-15. Tot i això, els de Sella van causar bona impressió i van fer palés que saben jugar en un carrer. I malgrat que el de Quart no és gens fàcil per al qui juga allí per primera vegada, saberen desenvolupar-se bé i si perderen fou per altres motius que les simples dificultats d’un carrer natural, on tota la vida s’han jugat grans partides. Fonamentalment, a Sella li faltà trobar el punt del carrer des del bot.
 

El Moro, jugador de l'equip de Quart de les Valls. Fotografia: Paco Durà 
 
Alejandro portà Xest a la victòria davant Agost (70-20)

L’equip de Xest, per altra banda, habitual del frontó, presentà un equip reforçar per a l’ocasió amb la novetat principal d’Alejandro, de Paterna, campió individual de frontó, junt a Adrián i Vicent, tots dos de Museros, junt al feridor Edu. Jugaren a la canxa d’Alfarb davant el campió de “palma a llargues”, Agost i el resultat de 70-20 deixen clara la superioritat dels de Xest, on Alejandro va agradar prou per la seua efectivitat en el bot.
 
Montserrat, amb dos juvenils, s’imposa a domicili a Benimagrell (15-70)

A la canxa de Tibi s’ha completat la jornada de quarts de final, amb la victòria de Montserrat sobre Benimagrell, 15-70. Els campions autonòmics de galotxa, malgrat cobrir les baixes de Marc i Pepet, amb dos juvenils, Joel i Javi, que completaven l’equip amb Carlos i el feridor Pau Cerveró, ha guanyat sense problemes.

El proper cap de setmana es disputaran les partides de tornada. I llevat de l’enfrontament entre Marquesat i Borbotó, que està més igualat, la resta tot indica que els equips alacantins ho tenen prou difícil per passar de ronda. Encara que sempre cal esperar a disputar les partides.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article