elmusa

Pau peça clau en la victòria de Marquesat en la Copa Edicom

Galotxa

Paco Durà / Alfarb. 

La victòria de l’equip de Marquesat en la final de la Copa Edicom de galotxa, al marge  que jugava en la seua canxa d’Alfarb, on l’afició local va celebrar molt que la seua formació aconseguirà per tercera vegada el títol, l’anterior l’havien guanyat en 2010. Hi havia un protagonista especial, que era el jove rest Pau, substitut del lesionat Àngel, i que s’ha convertit en la revelació del torneig.

L’ atenció de la gent estava centrada en el paper que podria fer Pau, un rest format en les escoles federatives, que ha passat per l’Escola de Tecnificació, i que al principi de la partida ha passat per uns moments de nervis, cosa normal en una final. Però que després aconseguí tranquil·litzar-se i portar el seu equip al triomf en la final.
 

Integrants de l'equip del Marquesat en l'entrega de trofeus. Fotografia: CPV Marquesat

Gerardo II, un dels homes forts de l’equip de Marquesat, que amb Pau, Sopetes II i Benja, formava l’equip, ens deia: “Era presumible que Pau acusara l’ambient de la final i al principi tinguera dubtes, per això els de Foios, que tenen molt bon equip ens han agafat avantatge de tres jocs. Però quan Pau s’ha asserenat les coses han anat al seu lloc i, a poc a poc, hem dominat la situació fins arribar a la igualada a 40 tantos. Després hem jugat cada vegada més tranquils i a la fi ha sigut una gran alegria per a tots poder oferir a la nostra afició un nou títol, que hem aconseguit per tercera vegada”.

Gerardo afegia que “quan es va lesionar Àngel no vam dubtar que Pau havia de ser el recanvi i ens ha eixit molt bé, cosa que ens alegra per l’equip i per ell. Ara anem amb il·lusió el proper diumenge a Godelleta a disputar la Supercopa contra Montserrat, campió del trofeu El Corte Inglés”. Una partida que està programada per al proper dia 20 al matí.

Juanma (Foios): “No és excusa, però la canxa els ha afavorit”

Per la seua part, l’equip de Foios (Alberto, Aucejo, Ximo i Juanma) acceptava de forma esportiva la derrota i el feridor Juanma deia: “No volem posar cap excusa, però el factor canxa els ha afavorit a ells, ja que cadascú es coneix millor els secrets del recinte on juga les partides de casa i fa els entrenaments. A nosaltres ens ha resultat estrany el rebot de la canxa d’Alfarb, ja que no és el mateix que siga vidre que paret, per al joc de la pilota. I això ha marejat Alberto. També és cert que al no tenir rastell en la ferida no he pogut tindre l’efectivitat que calia. Però cal reconèixer que a jugadors com Pau, que ha estat fenomenal, i Gerardo no els pots donar la pilota fàcil, perquè té la fan quinze amb facilitat. De tota manera, no vull que sone a excusa i tenim que felicitar als nou campions, perquè han sigut millors i nosaltres també quedem satisfets d’haver arribat a la final i perdre-la en eixes circumstàncies”. 
 

Escenari de la final. Fotografia: CPV Marquesat.  

Comentaris

Artur Juanes i Peris Alfarp
1.

Gran partida dels dos equips i molt bon ambient al carrer de pilota. Pau, el jugador revelació ja es tota una realitat. Tan jove i guanyar la final amb molt de mèrit.

Comenta aquest article