elmusa

Sabies que Sarasol I va debutar als 15 anys en Massamagrell?

Sarasol I va debutar en un Campionat Juvenil d’escala i corda al trinquet de Massamagrell, per substituir Fenollosa, lesionat, i formà parella amb Oñate II.

Sabies Què?

Paco Durà / Massamagrell. 

Als anys setanta del segle passat, es jugava el Campionat Professional i els trinquets participants estaven obligats per la Federació a competir en un equip juvenil, que jugava les partides davant, com a norma per fomentar la “pedrera”. Aquell any, 1979, pel trinquet de Massamagrell jugaven Genovés i Pepe. I de juvenils, Fenollosa, nebot del Tio Pena, i Oñate II, que a penes tenia catorze anys.

A les poques partides de començar, Fenollosa es va lesionar (crec que en un dit) i el Tio Pena hagué de buscar un substitut. Va parlar amb Genovés i li va dir que portara algun xiquet dels tants que hi havia al seu poble per tal d’ocupar el lloc de Fenollosa.

Recorde que Paco jugava eixe dijous a Pelayo. I el Tio Pena li va pregar per telèfon que portara algú per fer parella amb Oñate II el següent dimarts. Paco va pensar amb “el fill de Sarasol”, que segons ell li pegava bé al raspall. (A Genovés aleshores tots jugaven encara a raspall).

Total, que Sarasol va debutar a Massamagrell junt a Oñate II i van fer molt bon campionat. Se li notava el primer dia que era un xicot tímid, d’uns quinze anys, a qui es veien bones maneres. I recorde que quan acabà, pujà a la llotgeta i li vaig preguntar què feia al seu poble i em va dir: “Li ajude a mon pare al fresonar”.
 

Sarasol I, Oñate II, Ismael i Feliu al trinquet de Massamagrell. Fotografia: Paco Durà. 

En un parell d’anys, es va situar entre els millors juvenils i en el campionat de 1981, de bell nou formà parella amb Oñate II i foren subcampions. Els campions va ser Feliu i Ismael, equip d’El Zurdo de Gandia. Després, Sarasol va anar a més i en pocs anys es va convertir en una de les primeres figures, que en passar el temps va prendre el relleu del seu mestre Paco Genovés, al Campionat Individual d’escala i corda, un títol que va guanyar, en sis edicions.
 

Genovés, Pepe, Eusebio, Garcia, Ribes, Vinyes, Sarasol, Oñate, Feliu i Ismael i el Tio Pena a Massamagrell. Fotografia: Paco Durà


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article