elmusa

Benavites i Faura, triomfadors del Trofeu Festes d'Agost

Galotxa

PilotaVeu / Faura.

Ahir tingué lloc al Carrer de la Pilota de Faura el plat fort de les competicions iniciades al mes d’agost per part del Club de Pilota Faura. Aquest acte era la gran final de galotxa de primera categoria que, després de disputar-se tot el torneig, quedà configurada perquè l’equip de Foios s’enfrontara al del poble seu d’aquesta competició, Faura. De la mateixa forma que l’any passat, es va reviure una final ben lluitada que al remat obtingué l'equip local en un últim joc d’infart on aconseguí vèncer, després de val-net i quatre vals per a l’equip de Foios, per 65-70.

Amb unes condicions climàtiques de molta calor, la partida comença a les 19.30h; la formació de Faura, de roig i guanyadora de l’edició anterior, amb Ferrer, Llopis, Quico i Ramon de feridor, s’enfrontava al trio de Foios amb Alberto, Aucejo, Natxo i Raül a la ferida, el qual venia de vèncer Montserrat, vigent campió del Corte Inglès.

Quant a la partida, aquesta començà amb els dos equips apretant de valent, però Faura de seguida es posà per davant al marcador en una primera fase en què Foios no acabava d’arrancar. Encara més, en estar el resultat 25-30 per als rojos, Natxo, el punter de Foios, s’hagué de retirar per una lesió al coll i es canvià per Raül. Tot i això, la força d’Aucejo al mig i el saber fer d’Alberto al rest, col·locaren aquesta formació per davant durant l’equador de la partida, fins arribar a la recta final amb 65-50 en favor seu.
 

Alberto, de Foios, fent el rest. Fotografia: Carlos Martin

En aquest punt, l’equip de Faura, que comptava amb el suport de la seua afició, cremà totes les naus i estigué molt encertat: Ferrer, d’esquerra, feia el rest com ningú, apretant sempre; Llopis, al mig, aguantava les volees de tu a tu contra Aucejo, i Quico, davant, demostrava que té serenitat i moltes mans fent un joc intel·ligent i fàcil.

Així arribaren a igualar a 65, amb tot el pes psicològic que això comportava, ja que Faura havia guanyat tres jocs seguits. No obstant, Foios no es rendí i aconseguí posar un val-net al marcador. Tot feia pensar que alguna ferida de la mà de Raül podria trencar o que, amb tres pilotes de partida, el més fàcil era que els visitants esdevingueren campions. Ara bé, el trio local no es rendí i lluità cada pilotada en un joc que va ser un delit per a tota l’afició: fins quatre vegades Foios tingué el vali partida després del val-net inicial, però amb molta espenta, Faura arribà a tindre’l també en dues ocasions i no ho desaprofità. D’aquesta forma, la formació local acabà alçant el trofeu de guanyadora per segon any consecutiu.
 

Faura, equip guanyador. Els festers a l'esquerra, Toni Gaspar  i Sara Pedrós a la dreta.
 
 
Els trofeus d’acicionats Festes d'Agost 2015 se’ls emporta Benavites

Les seues dues formacions, representades en la segona i tercera categoria, varen eixir guanyadores en la jornada de despús-ahir, en què es disputaren les finals del Trofeu d'Aficionats.

En tercera categoria, David, Joan i Christian ho feren per un ajustat 70-60, mentre que en segona, Jesús, Martin, Sergio i Miguel ho feren per 70-50.
 
Fotografies dels participants, amb la presència de Toni Gaspar, alcalde de Faura, Sara Pedrós, regidora de Pilota Valenciana de Faura, els jugadors i els representants dels diferents clubs participants
 

Benavites - Vencedors aficionats tercera categoria


Faura - Subcampions aficionats tercera categoria


Benavites - Guanyadors aficionats segona categoria


Faura - Subcampions aficionats segona categoria


Foios - Subcampions primera categoria


Fotografia grupal - Bon ambient a Faura
 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article