Fem Pilota - Capçalera

Saps quin altre malnom tenia Rovellet?

Sabies que Rovellet també tenia el malnom “Cagancho”?

Sabies Què?

Paco Durà.
 
I Rovellet tenia pressa per no pedre el tren des d’Algemesí. En la tertúlia de la qual parlava a través de Facebook fa dos dies amb el mestre Rovellet, no va faltar la típica anècdota en què ens va recordar, entre riures, que “n’ha fet prou per les voretes”. Un dia diu que va anar a jugar al trinquet d’Algemesí, “malgrat que anava a cobrar prou menys jornal que en un altre lloc”. Però el tema és que a l’hora de començar, Rovellet se n’adonà que havia d’acabar la partida abans de les sis i mitja, ja que si no perdria l’últim tren cap a València i li pertocaria fer nit, amb la consegüent despesa.
 
Va i li pregunta l’hora a un aficionat que estava prop, donant-li a entendre que la partida aniria “de pressa” per aquesta circumstància. I aquell home va pensar que era el moment bo per travessar cent duros a la mà del Rovell, que en “un tres i no res guanyaria ràpid per no perdre el tren”. De pressa sí que anà la partida, però fou tot al contrari del que havia pensat aquell aficionat, que se’n va anar prou calent a casa. Mentre, Rovellet, amb la seua maleteta de fusta arribà a l’hora a l’estació i cap a la capital.

Al cap d’uns dies, Rovellet tornà a jugar per la Ribera i aquell aficionat li va retraure que a Algemesí l’havia deixat “netet”, per anar-se’n de pressa al tren i li va referir tot el que dalt vos he contat. El mestre Rovellet li va demanar tota mena de disculpes a l’aficionat i li va dir: “No patisca; hui travesse a la meua mà el doble i vorà com no perd”. I així va ser, segons el mestre, aquell home travessà dos-cents duros i els va guanyar i tots contents.

Per eixes i d’altres paregudes, hi hagué un aficionat del carrer Pelayo, que el coneixien com “el Polit”, que va batejar Rovellet amb el malnom de “Cagancho”, que era un torero del que deien que “sols torejava bé quan volia”. I jo afegiria allò que “els genis sempre tenen coses estranyes…”
 

Rovellet. Foto: Clare Setian
 

Comentaris

Víctor Iñúrria l'Eliana
1.

És que un Geni, sempre és i serà un Geni !!!!!!

Comenta aquest article