Fem Pilota - Capçalera

Montserrat fa història en aconseguir el “doblet” del Corte Inglés

Montserrat fa història en aconseguir el “doblet” del Trofeu Corte Inglés de Galotxa a Faura

Galotxa

Paco Durá / Faura.
 
El club pilotari Montserrat ha fet el “doblet” en les finals del Trofeu El Corte Inglés de galotxa, disputades hui a la pista de Faura. Primer s’ha proclamat campió en juvenils, en guanyar contra Massalfassar, 50-30. I després en primera categoria, en vèncer el Kiwa-Quart de les Valls, per 70-50.
 
La final de juvenils ha sigut un seguit de domini per part dels de Montserrat, Óscar, Javi i Joel, que han sigut prou superiors als de l’Horta Nord, Àlvaro, Ximo i Carlos. En particular, cal destacar la pegada d’Óscar, que ha sigut el millor.
 
I la final de primera ha estat d’allò més interessant i renyida, encara que el resultat de 70-50 per als de Montserrat puga semblar una altra cosa. Ha sigut una final de les més intenses i lluitades de les que s’han disputat al llarg de la història del torneig. I s’ha decidit per xicotets detalls i, a la fi, ha sigut just guanyador Montserrat. Ara bé, també podria haver ocorregut al contrari, perquè els de Quart han estat dos o tres vegades a punt de remuntar el marcador i no ho han aconseguit per poc, fet que ha sigut decisiu per al resulta final.
 
D’eixida, els nou campions, Marc, Pepet, Odín i el feridor Pau, han pres avantatge de tres jocs, 30-15. Eren superiors en un tram de la partida en què es guanyaven la majoria de jocs des del rest. En les files de Quart (el Moro, Guillermo, el Xato i el feridor Bervis) no acabaven d’entrar en la partida, sobretot el mitger Guillermo, que té molta potencia però no li van massa les característiques del carrer de pilota de Faura, per les seues mesures mitjanes i pel fet de tindre només una galería. A causa d'açò, als jocs del bot, Guillermo ha donat massa rebots i Marc ho ha aprofitat gràcies a la seua precisió.
 
Marc i Pepet, molt encertats
Cal dir també que des del principi Marc i Pepet estaven molt encertats i semblava que dominarien la partida per la via ràpida. Però, en canviar Guillermo i el Xato la seua demarcació, ha canviat la marxa de la partida i els de Quart han arribat a igualar a 35 “tantos”. I tenien Val i 30 per desfer la igualada, cosa que els haguera donat una injecció de moral. Tanmateix, Montserrat, amb un Pepet colosal i Marc i Odín sempre al lloc que pertocava, van saber aturar la reacció dels de Quart. I així, fins el final, han estat en una dura lluita que s’ha desfet en favor de Montserrat, encara que els sis jugadors hagen acabat completament desfets físicament.
 
Així i tot, i malgrat el cansament, els de Montserrat no han afluixat la corda i el nou canvi entre el Xato i Guillermo, per tornar aquest a la galotxa, com al principi, ha sigut determinant perquè als darrers jocs s’imposara Montserrat. I també amb el Moro, completament extenuat, a causa que havia de multiplicar-se massa.
 
De tota manera, la gent se n'ha eixit contenta d’haver vist una gran final, amb un gran ambient i que ha sigut un èxit d’organització per part de l’Ajuntament de Faura, que estava al lliurament de trofeus representat pel seu alcalde, Toni Gaspar, i la regidora de la Pilota, junt al Director General d’Esports, Josep Miquel Moyà, membres de la Federació de Pilota i el cap de Relacions Públiques del Corte Inglés.
 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article