Fem Pilota - Capçalera

Som Valencians aposta per salvar Pelayo i revitalitzar la pilota valenciana

Participa

El partit Som Valencians aposta per salvar el Trinquet de Pelayo, mitjançant l´aplicació de la seua proposta de  Llei de Mecenatge, perquè les donacions, les cessions en ús, i els convenis de col·laboració en la Pilota Valenciana desgraven el 100% del seu import a l´hora de tributar.

El partit polític Som Valencians mostra la seua preocupació pel risc real que esta instal·lació esportiva de 147 anys d'història es perda, després que s´hagen conegut els problemes de l´actual gestor del Trinquet per mantindre’l actiu

Igualment, Som Valencians incideix en l´aplicació de la Llei de Mecenatge a nivell de la ciutat de Valencia, perquè les empreses instal·lades en la ciutat de Valencia i que contribuïsquen en el manteniment de l´activitat de la Pilota Valenciana en el Trinquet de Pelayo, es desgraven íntegrament l´import de les ajudes dels seus imposts municipals.

Som Valencians aposta per implantar un model de mecenatge com el d'Estats Units. Allà es promouen les donacions a entitats sense ànim de lucre que perseguisquen un objectiu religiós, caritatiu, científic, literari, cultural, educatiu, humanitari o per al foment de l’esport aficionat. El 100% de la quantitat donada desgrava a l'hora de pagar a Hisenda. Igualment, es fixen unes quantitats límit per a evitar que ciutadans o empreses no paguen imposts.

 “En Estats Units existeix una gran tradició de mecenatge. Allà tot el món dóna diners a institucions filantropes o científiques, la qual cosa redunda positivament en el conjunt de la societat. Açò mateix és el que volem ací. És necessari que les grans fortunes s'impliquen en la conservació i foment del nostre patrimoni. Tan sols així tindrem una societat més pròspera i lliure”, declarà Rafa Medina, responsable de la "Comissió d´Educació, Llengua, Cultura i Esports de Som Valencians".

 Els incentius que actualment estan en vigor en l’Estat espanyol permeten deduir el 25% de l’IRPF a les persones físiques i el 35% de l'impost de societats a les empreses que invertisquen en entitats sense ànims lucratius (açò exclou activitats amb finalitats comercials). Per una altra banda, la Llei Valenciana de Mecenatge contempla deduccions del 15% en el tram autonòmic.

Són xifres molt allunyades de les que apliquen uns altres països europeus per a estimular les inversions i les donacions. En França existeixen reduccions del 60% per a empreses i del 66% per a particulars. En Itàlia, els incentius a les empreses són del 100% i del 19% per a persones. En Regne Unit les deduccions poden arribar al 70%. 
 

 
 
Jaume Hurtado 
Som Valencians

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article