elmusa

Pilota a la Nostra Escola Comarcal

Participa

Moltes vegades es parla i es pensa al voltant de com es pot potenciar o rellançar la pilota, de les noves formules que puguen aconseguir tornar l'esport dels valencians i valencianes al lloc que realment es mereix. Potser agafar model d'altres esports, de com s'organitzen als alts nivells de competició és bona idea. La construcció de infraestructures adequades per al joc és un altre factor clau, però indubtablement, s'ha de reconèixer el paper essencial que té la promoció i divulgació. El fet de promoure una activitat esportiva saludable com és la pilota valenciana i la creació d'una demanda per part de les noves generacions són la peça clau per a la seua supervivència i creixement.

Com deia el cantant: qui perd els orígens, perd la identitat. Així és com ho entén la Nostra Escola Comarcal, que un any més ha inclòs a la seua programació de la Setmana Cultural l'esport més representatiu dels valencians. A banda, el centre participa activament al programa Pilota a l'Escola sempre que ha tingut ocasió per tal d'apropar al seu alumnat a la pilota valenciana.

Així doncs, dins dels diferents actes que aglutinaven una gran varietat d'associacions i tallers confeccionats pels pares i mares, l'alumnat i la gent que hi va assistir van poder gaudir d'una exhibició de galotxa adaptada a la pista esportiva central de l'escola. En aquesta ocasió es va jugar una partida amb la col·laboració de pares aficionats, mestres i dels mateixos representants de PilotaVeu on els més menuts també van ser els protagonistes marxant la partida i jugant després.
 

Partida disputada durant la festa de la primavera. Fotografia: PilotaVeu
 
 
Cal afegir l'exposició de materials relacionats amb el nostre esport i que va satisfer gratament a tota aquella persona que s'hi va acostar a donar una ullada.
 
Exposició de pilota valenciana facilitada per PilotaVeu. Fotografia: PilotaVeu
 
D'aquesta manera va concloure un magnífic dia de festa i germanor on va estar present la pilota valenciana al lloc on més cal, a la base.

Julio Martínez i Gallent
Mestre de La Comarcal 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article