Fem Pilota - Capçalera

Torna la pluja en una nova jornada de la lliga de llargues i palma

Emoció fins al final per la disputa del segon lloc de la Lliga de Llargues entre Murla A i Sella

Ratlles

Sebastià Giner / Murla. 
 
Ambient de pilota, emoció i bones jugades entre Murla A 6 (Àngel, Marc, Manel i Salva) contra Sella 10 (Àlvaro, Jordi, Pau i Quico). L’enfrontament era molt més que els tres punts de la partida ja que es jugaven el segon lloc en  la classificació. Cap dels dos equips van defraudar i van veure molt bona partida des del principi fins el final. Els nou primers jocs van ser igualats i repartits, a partir d’ací vam veure com Àlvaro treia les pilotades més llargues, fins a trenta passes després del quinze, i el rest Marc feia el que no estava escrit per poder tornar-les. Però des d’allà darrere és molt difícil poder entrar pilotes al carrer de Murla, així Sella es va col·locar 7 a 4 al seu favor. Però la partida no estava ni molt menys acabada, Àngel, que va traure en substitució del titular Jan, va fer les millors tretes i amb l’ajuda dels seus companys, tots tres van posar tot el que tenien, van retallar diferències: 8 a 6 a favor dels de Sella. A partir d’ací van ser els jocs més emocionants, va començar el vent, va començar a ploure però ningú es movia del carrer, tots volien acabar la partida, jugadors i espectadors. És el moment del joc decisiu, Murla semblava que anava a igualar però Àlvaro des del traure l’acaba i fa el nou per a l’equip de Sella. El següent joc fan val net els de Sella des del traure i una altra vegada, quan ja semblava la partida acabada, els de Murla passen al traure i aconsegueixen fer iguals a dos. Els de Sella aconsegueixen fer val i una bona ratlla que acaben perdent-la i l’equip de Murla fa val per a fer el seté joc.  Són els moments més tensos i el joc més llarg de la partida que l’acaba guanyant Sella i s’emporta els tres punts de la partida. D’aquesta manera, Sella es distancia de Murla i consolida la segona plaça,per la seua part, Murla es manté en tercer lloc.
 
La segona partida del cap de setmana va enfrontar Benidorm 10 (Martín, Vicent, Joan i  Pascu) i L’Alfàs 2 (Dani, Juanfran, Gabriel i Rosendo). Gran partida dels de casa tot i que no tenien el traure habitual, Sergi, el substitut Martín va demostrar que la joventut no és un entrebanc per poder jugar en la màxima categoria, pel que fa al restos, van jugar al seu nivell habitual de casa i sense problemes es van imposar l’equip d’Alfàs. Per la seua part, l’equip de l’Alfàs va intentar donar la cara però no va ser possible, la diferència entre un equip i l’altre es va demostrar dins del carrer. Mentre l’equip de Benidorm compta les seues partides a casa per victòries i es col·loca quart en la classificació, L’Alfàs s’enfonsa una mica més en la classificació i cada setmana té més difícil la permanència.
 
La tercera i darrera partida del cap de setmana Benimagrell 10 (Màlia, Tato, Màrio i Paco) contra Murla B 0 (Pepe, Juanvi, Juansal i Tete). El traure de Murla es va lesionar i la partida no es va arribar a jugar. Queden cinc partides de la lliga regular i Benimagrell ja comença a somiar en el primer lloc de la classificació, mentre que l’equip de Murla B haurà de lluitar molt si vol mantenir la categoria.
 
L’equip de Parcent descansa aquest cap de setmana.
                       
En la primera categoria de Palma, la partida que més expectació tenia a priori era el duel local entre Tibi A i Tibi B, tercer i quart classificat. El resultat va ser favorable a Tibi. Tibi A 10 (Canari, Miki, Álvaro i Sergio) Tibi B 5 (Mendi, Isaac, Sergi i Héctor). Tibi B va jugar sense el traure titular, però el substitut Mendi va rendir a bon nivell. Així i tot, la diferència amb el traure de Tibi A, Canari, va marcar la partida i va fer que Tibi A es fera amb la partida i es col·loque segon en la classificació. Tibi B, per contra, es manté de moment en quarta posició però sent l'alè al tos de Sella que només és a un punt de distància. Aquest quart lloc es preveu molt disputat.
 
En la partida que enfrontava Murla 2 (Salva, Saxa, Guillem i Feliu) al líder Agost 10 (Sergi, Ramon, Jose, Miguel i Alejandro) no hi va haver sorpreses i l’equip d’Agost es va emportar els tres punts sense cap dificultat. Una vegada més el traure d’Agost, Sergi va marcar la diferència a l’hora de traure i també en les pilotades que tornava de contrarest. L’equip de Murla ho va intentar, inclús es va posar per davant els dos primers jocs, però no va poder ser, l’equip de Murla ha fet renovació aquesta temporada i això es nota. Res va poder fer contra el líder Agost que va demostrar perquè és primer en la Lliga.
 
En la partida de Sella, la tensió es va mantenir fins a l’últim quinze. Sella 10 ( Bouet, Quico, Piripi, Adolfo i Carlos) Benidorm 9  (Dani, Vicent, Pascu, Rollo i Víctor). Benidorm sabia que si guanyava mantenia la segona posició i va fer l’impossible per aconseguir-ho, però Sella sap que té possibilitats d’entrar en la fase final de la Lliga i que no pot perdre cap partida dins de casa. Així, vam poder veure una gran partida on l’equip de Benidorm va anar per davant durant tota la partida, el moment on va haver més diferència va ser quan anaven  8 jocs a 5 i val a favor dels visitants. Semblava que Benidorm anava a fer el darrer esforç per acabar, però va perdre el quinze i Sella va aprofitar per retallar diferències i es va col·locar el marcador en un 8 a 7 a favor de Benidorm. Encara hi havia partida per jugar, Benidorm va fer el nové joc i la plaça de Sella va emmudir davant la possibilitat de perdre la partida. La remuntada de Sella va arribar quan ningú s’ho esperava: els dos darrers joc i la partida va ser per a Sella. Benidorm va acusar en aquest tram el cansament de dues hores de partida intenses. El millors jocs i jugades de la partida van estar de la mà de Dani i Vicent, van estar espectaculars. Mentre que l’equip de Sella va jugar a ratxes, no acaba de quallar aquest equip enguany. Benidorm passa a ser tercer de la classificació i Sella es manté cinqué a un punt del quart.
 
La darrera partida del cap de setmana es va jugar a Calp, partida transcendental per als dos equips ja que es troben en les dues darreres posicions de la classificació i, per tant, són rivals directes. Calp 10 (Agustí, Toni, Sebastià i Jaime) Laguar 8 (Juanje, Paco, Jordi i J. Ignacio). La partida va ser disputadíssima, tots dos equips sabien el que es jugaven i contra qui s’ho jugaven i van lluitar fins a l’extenuació. Fins a l’empat a cinc va ser totalment igualada, el marcador anava alternant a favor del local i del visitant. És el moment en què Laguar aconsegueix dos jocs molts importants i avançar-se en el marcador, semblava que podia sentenciar la partida (Juanje,el traure i Paco, el rest, van fer una partida molt completa). Però és quan Agustí, substitut del traure habitual, enllaça unes quantes tretes perfectes i aconsegueix empatar la partida a vuit jocs. A partir d’ací, als de Calp es van rodar millor les pilotes i fan els dos darrers jocs i guanyen la partida. Així, Calp empata a punts amb Murla però es manté penúltim en la classificació per diferència de jocs i Laguar continua cuer encara que afegeix un punt més al seu marcador.
           
 
En la segona categoria, en Llargues, la protagonista va ser la pluja, el diumenge va aparéixer per la majoria de les comarques meridionals del País i va obligar a suspendre moltes partides. Els dos primers classificats, La Vila i Tormos sí que van poder jugar i acabar les seues partides. Tots dos van sumar els tres punts i continuen primmer i segon respectivament, mentre que els altres equips van parar quan ja les partides havien començat per l’aigua que queia. En Palma, Laguar continua líder en el grup A tot i que no ha jugat aquest cap de setmana ja que li tocava descansar. En el grup B, també es manté líder una setmana més Benimagrell, gran temporada la que està fent el club de Benimagrell aquesta temporada. I el en grup C, és Finestrat qui es manté capdavanter seguit a un punt des de Calp.
 
En tercera categoria, tampoc hi ha hagut canvis en cap de les dues modalitats. Tibi continua, en Llargues, resistint una setmana més en primera posició seguit de Crevillent a un punt i  Fondó a dos amb una partida menys. I en Palma, va davant La Nucia una altra setmana seguit de Tibi a dos punts i una partida menys.
Atenció a les pròximes jornades, queden 5 jornades per a l’acabament de la fase regular i seran d’infart en alguns grups i categories.
 
Podeu consultar tots els resultats de la jornada i la classificació provisional per categories al següent enllaç:
 

Comentaris

Lluís Alemany Pego i Murla (Brasov ara mateix)
1.

Grandíssims comentaris d'un bon amant i coneixedor del nostre esport. Narrats a més a més amb emoció. Enhorabona per la crònica.

Comenta aquest article