Fem Pilota - Capçalera

Presentació del projecte editorial “Això és com tot” a Almussafes

Participa

Presentació del projecte editorial “això és com tot” i de l'exposició i llibre sobre la pilota valenciana a Almussafes: Joc, espai  i  xarxa. La pilota industrial
 
Dia: Divendres, 17 d'abril, a les 19.30 h
Lloc:  Sala d’exposicions centre cultural d'Almussafes
* L’exposició estarà oberta, del 17 d'abril fins el 12 de maig, de dilluns a divendres, des de 10 h a 14 h, i de 17 a 21 h; i dissabte i diumenge, de 17 a 20 h. 

Això és com tot és una iniciativa cultural resolta com a projecte editorial i expositiu, a més a més de generar espais des d’on compartir el coneixement, i al mateix temps, mitjançar amb el agents que directament es la juguen. Aquesta iniciativa vol formar part de l’anomenada “economia social”, que, en definitiva, opta per prioritzar les persones davant l’estricte interès econòmic. És, doncs, des d’aquest espai on s’insereix un treball de crítica de la cultura popular contemporània, més enllà de l’estricta contemporaneïtat, entenent-la com un concepte fluït, que es desplaça i es mou contínuament en el temps, sense parar-se, i, per tant, impossible de fixar-la.

Un espai crític, al cap i a la fi, des d’on es creen i s’expressen les idees i la ferma voluntat de desviar-se dels relats oficials i de les normes culturals, sobretot, enteses com a vectors o pautes excessivament dirigents. En altres paraules, es pretén actuar des d’una visió “perifèrica”, per oferir un o més punts de vista en tot allò que encara està viu, que és conflictiu i que no és visible del tot i, per descomptat, impossible de representar. En definitiva, s’intenta generar trànsits des dels afectes, posicionament polític i crític de la cultura, per a  mostrar-nos que és possible estar en el món des d’unes altres actituds.

I en aquest projecte de la pilota valenciana, Joc, espai i xarxa, i més concretament a Almussafes, no interessa tant l’activitat esportiva que s’hi realitza, sinó el propi joc, el debat sobre l'espai públic, i les xarxes socials que el mantenen viu i els espais que l’obrin a un altre que tenim i que és comú. I tot això, utilitzant la investigació, i la mostra o resultat d'aquesta, en un relat visual, literari i expositiu, que done compte de la vida de la pilota a Almussafes, un exemple de com els processos d’industrialització van experimentar durant les últimes dècades del segle xx un creixement del volum de producció i comercialització de forma conseqüent amb el creixement econòmic i del consum de productes i béns culturals i de lleure. Cosa que ha revolucionat tots els aspectes de la vida, ha generat noves transformacions socials, que encara estem vivint, incloses aquelles de l'àmbit de la cultura i la pilota —en el sentit, per exemple, d’abandonament dels carrers com a espais de socialització— i la consolidació de la societat del benestar i de l’oci.

L’exposició, mostrará part d’aquell material recuperat de totes les persones i institucions que han compartir el seu coneixement, els seus arxius, els seus records, les seues emocions i la seua saviesa amb nosaltres.

A més a més es presentará el setè volum de l’editorial i la col·lecció, Joc, espai xarxa. La pilota industrial,  que incideix de ple en els processos que fan que aquest joc siga encara un joc de vida.

Més informació: www.editorialaixoescomtot.blogspot.com

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article