Fem Pilota - Capçalera

Inauguració de l’exposició i presentació del nou llibre d’Això és com tot a Gavarda

Gavarda acollirà la inauguració de l'exposició fotogràfica i presentació del llibre Joc, espai i xarxa. Gavarda: Tradició rebel·lada

Participa

això és com tot.

El pròxim divendres 10 d’abril a les 19:30 tindrà lloc a la sala d’exposicions de l’ajuntament de  Gavarda la inauguració de l’exposició fotogràfica i presentació del nou llibre “Joc, espai i xarxa. Gavarda: Tradició rebel·lada” de l’editorial això és com tot. 

GAVARDA: TRADICIÓ REBEL·LADA

AIXÒ ÉS COM TOT vol ser un espai a partir del qual inserim el nostre treball de crítica de la "cultura popular contemporània" des d’una visió “perifèrica”, per oferir un o més punts de vista en tot allò que encara està viu, que és conflictiu i que no és visible del tot i, per descomptat, impossible de representar.

I en aquest projecte del joc de la pilota valenciana que encetàrem fa quasi dos anys, com sempre apuntem no ens interessa tant l’activitat esportiva que s’hi realitza, sinó el joc, les xarxes socials i afectives, el valor cultural i vertebrador que aquesta activitat genera, pot crear o ha pogut fer. I tot això, utilitzant la investigació, i mostrar-la en un relat visual, literari i expositiu, que done compte de la vida de la pilota, com en aquest cas, a Gavarda, i per extensió a altres pobles de la Vall Farta, tot un exemple de com conviure el carrer i la pilota. Tot i que, en algun cas, com el d’Antella, on fem referència també en aquest nou treball, la mala convivència entre el futbol i pilota va anorrear aquesta última.

El carrer, aleshores —i això es troba a faltar ara— era com una extensió de la vida, on el conflicte és part de l’aprenentatge i del coneixement compartit per part d’una gent que, en certa manera, no vol o volia viure "assalariada", amb tota la càrrega significativa que comporta aquest substantiu, adjectiu i participi. La pilota a Gavarda és vella, ve de molts anys enrere, amb una important afició i amb pilotaris de renom (Arturo Sales, "Arturet", Vicent el de de Gràcia, i d'altres. Però el nou espai urbà i la nova configuració de la població arran de la pantanada del 82, afectà també el joc de la pilota. Fet i fet, amb el temps, l’administració es veié en l’obligació de promoure la construcció d’un carrer de la pilota que "teatralitzara" les condicions del joc desenvolupat al poble vell durant dècades.

Podeu trobar més informació del projecte d'aquesta editorial al seu blog: això és com tot 

O a la seua pàgina de facebook: facebook/aixòéscomtot
Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article