elmusa

Bon temps i millors partides a la lliga de Llargues i Palma

Sorpresa en la Lliga de Palma en guanyar Benidorm al líder Tibi A per 10 jocs a 1 en la setena jornada.

Ratlles

Sebastià Giner / Murla. 

Una vegada passat el temporal, la normalitat ha tornat a la Lliga de Llargues i Palma i s’han jugat totes les partides del calendari. En primera categoria de Llargues, la partida més esperada era la de  Benimagrell (Malia, Tato, Mario i Paco) contra Murla (Jan, Conillet, Manel i Andreu), el segon contra el primer. El resultat ha estat favorable als de Benimagrell (10 a 3) que continuen imparables. El resultat és enganyós ja que alguns jocs van ser molt disputats, tot i que sempre queien de part de l’equip local. Per part de Murla van ser baixa dos dels jugadors titulars, Marc i Àngel, cosa que va condicionar el joc dels de Murla. Cal destacar però, el rest Conillet que va aixecar els millors aplaudiments del públic.  L’equip de Benimagrell va demostrar que són un conjunt de jugadors molt complets i que van a més, és el cas de Tato que cada setmana es troba més còmode dins del carrer.

Les altres dues partides van arribar a l’empat a 9 però amb final diferent per als equips locals. A Murla, l’equip de Murla B (Pepe, Juanvi, Juansal i Tete) va deixar escapar dos punts davant de Benidorm (Sergio, Joan, Pascu i Manuel) . Fins a l’empat a 5, Murla va anar per davant en el marcador. Els dos següents jocs van ser dels de Benidorm gràcies a les tretes de Sergio que no donava opció als rests de Murla. Hi va haver un nou empat a 7, van ser els moments més emocionants de la partida ja que cap dels dos equips van donar per perduda la partida i la tensió es va mantenir fins els final. Una altra vegada empat a 9 i l’últim joc va caure de part dels de Benidorm que van saber mantenir la serenitat i assegurar-se la partida.
           
A L’Alfàs per contra, l’equip local va amarrar dos punts que fins l’últim joc no eren segurs. Alfàs 10 Parcent 9. Partida molt llarga, més de dues hores i mitja i dos equips que volien aconseguir els seus objectius, per part de Parcent mantenir la quarta plaça que els assegura, de moment, un lloc en la fase final i L’Alfàs que intentava eixir del pou i puntuar per primera vegada en la Lliga. La partida es va desenvolupar empatant i avançar-se un joc algun dels dos equips. Igualtat absoluta fins el 9 a 9 i inclús igualtat de quinzes. En aquest darrer joc, els dos equips van tenir val per fer el joc i guanyar la partida: primer l’Àlfàs que va fer val net, després Parcent, que va remuntar el val net i va fer val per a acabar la partida. Finalment, va ser l’Alfàs qui va aconseguir el joc decisiu i la partida gràcies a una bona actuació del traure Dani en aquest darrer joc, i en general, al llarg de la partida.
           
La classificació no ha patit variacions, Murla A segueix al capdavant de la classificació, tot i que Benimagrell i Sella encara els falten dues partides per disputar a causa de l’ajornament per pluges.
           
L’equip de Sella tenia jornada de descans aquest cap de setmana.
 
En la primera categoria de Palma, l’equip d’Agost desbanca de líder Tibi A i deixa clar que vol ser a la final que es jugarà al seu poble. Benidorm (Dani, Vicent, Joan, Pascu i Víctor) va donar la sorpresa dissabte al seu carrer en guanyar el líder Tibi A (Àlvaro, Miki, Julio, Alejandro i Gonzalo) per un contundent 10 a 1. El carrer de Benidorm exigeix molta potència als jugadors que trauen i la baixa del traure titular, Canari, de Tibi A es va notar molt. L’equip de Tibi A ho van intentar i no mai va ajupir el cap, però davant hi era l’equip de Benidorm que té un traure, Dani, i dos rests, Vicent i Joan que dins del seu carrer són pràcticament imbatibles. D’aquesta manera, Tibi A perd el lideratge que havia mantingut des de la primera jornada de la Lliga i Benidorm es manté una setmana més en tercera posició.
 
Fins a Laguar es van desplaçar els d’Agost per disputar la partida que els col·locaria capdavanters per primera vegada en la Lliga. Laguar 3 (Juanje, Paco, Juanjo i Jordi)  Agost 10 ( Sergi, Ramon, José i Miguel Àngel). Els d’Agost van demostrar perquè són primers. Els de Laguar no van tenir opció. 7 jocs tenien els d’Agost quan Laguar va aconseguir el primer joc. Paco, el rest de Laguar ho intentava  però no podia amb el traure de Sergi que es va adaptar molt bé al carrer, tot i ser la primera partida que hi  jugava. Les característiques del carrer de Laguar exigeixen molta tècnica i domini de la pilota, i a gosades que ho va demostrar el traure d’Agost! Al llarg de la partida es va seguir un esquema únic: treta llarga de Sergi d’Agost que restava com podia Paco, el rest de Laguar, i acaben el quinze de contrarest els d’Agost. Laguar segueix el cuer de la classificació i Agost passa davant Tibi A i es col·loca líder de la primera categoria de Palma.

L’equip de Sella (Bouet, Pau, Kiko, Jordi i Saoro) va jugar la partida més completa des que ha començat la temporada i va véncer per un contundent 10 a 1 Calp (José Miguel, Enrique, Jaime, José M. Bertomeu i José) . A l’equip de Calp li faltaven els rests titulars. La partida va ser dominada clarament per l’equip local que no va cometre cap errada ni al traure ni al rest. Bon ambient de públic.

Tibi B (Eladi, Isaac, Héctor i Yago) va fer una passa important per consolidar-se entre els quatre primers que passaran a la fase final de la Lliga en véncer Murla (Salva, Saxa, Guillem i Feliu) per 10 a 3. Tot i la diferència final del resultat, la partida va ser molt igualada en la primera part de la partida i els jocs costaven molt de fer. No obstant, Tibi B va llegir millor la partida i va saber aprofitar el factor carrer per guanyar els jocs i anar sempre per davant en el marcador. A partir del 5 a 3, Tibi B va imposar el seu joc i Murla va perdre la concentració, els jugadors de Tibi van controlar cada colp de pilota i, a poc a poc, van guanyar ratlles i la partida.

En la segona categoria de Llargues, l’equip de La Vila es col·loca en solitari al capadavant de la classificació amb 15 punts i una partida menys en guanyar, aquest cap de setmana, la partida contra Sella i perdre El Campello a Tormos. A la cua de la classificació es troba Xaló que encara no ha pogut puntuar.
Pel que respecta a Palma, en segona categoria, Laguar s’avança i es col·loca primer en el grup A, Benimagrell continua líder en el grup B i Finestrat, Sella i Calp empaten a 12 punts al capdavant del grup C.

La tercera categoria de Llargues es comandada per l’equip de Fondó dels Neus una setmana més. Per últim, Tibi es consolida líder de la classificació provisional de la tercera categoria de Palma en guanyar Benifallim a casa d’aquest.

Després de mes i mig de competició, diem adéu a l’anada de la fase regular de la Lliga. La tornada es reprendrà el cap de setmana del 19 d’abril. Durant les dues setmanes de Pasqua no hi ha competició i després hi  ha una jornada per poder jugar les partides ajornades a causa de les pluges dels darrers caps de setmana. La temporada arriba al zenit de la Lliga regular i encara es prompte per parlar de favorits encara que en alguna categoria ja es veuen equips que agafen avantatge. En farem seguiment en la segona part de la Lliga. 

Podeu consultar tots els resultats de la jornada i la classificació provisional per categories a l’arxiu que hi ha a l’apartat de documents, adjunt a aquesta notícia


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article