Fem Pilota - Capçalera

El deliri per la pilota valenciana en la Magdalena 2015

Participa

A Castelló de la Plana han tingut lloc, com cada any, les jornades de pilota valenciana dins de les Festes Majors de la ciutat. Des del Club Pilotari de Castelló s'han organitzat nombroses partides mostrant l'espectre de possibilitats que ofereix aquest esport.
 
L'ample ventall de partides ha inclòs multitud de pilotaris de totes les edats i condicions en la I lliga de promeses ‘Caixa popular’, partida de professionals, partides de l'Escola municipal de Pilota per a xiquets i xiquetes des de distints Centres educatius de Castelló, l'Escola d'Adults i la participació dels Clubs de pilota dels Centres d'Atenció a persones amb Trastorns mentals greus.
 
El trinquet de la ciutat i els carrers de la localitat han sigut testimoni de què l'esport valencià està viu i ple d’il·lusió. Tots els que han jugat, com també el divers públic assistent, hem pogut sentir l'emoció compartida. Prendre el carrer, arrapar espais als omnipresents vehicles, jugar oblidant-se del rellotge.... Fer anar la pilota és en definitiva endinsar-se en una dimensió delirant de plaer i de joc. Un punt de partida comú per a somniar i fer realitat una ciutat i unes relacions humanes més amables i íntimes.
 
Enguany el número 5 esdevé un número màgic. En 2015, fa 5 anys que iniciarem en els recursos comunitaris per a persones amb Trastorns mentals, tallers de pilota valenciana coordinats entre distints Centres. Ha estat en les festes de la Magdalena, que per primera vegada, ens hem ajuntat 5 clubs. El nou club, encara en període de formació, és el CRIS de Vinaròs. En cas de confirmar-se aquest Centre com a un club, el mapa territorial quedaria així: València (2 Centres), Massamagrell (1), Castelló de la Plana (1), i ara, Vinaròs (1).
 
Convidats i ben rebuts pel CRIS de la Creu Roja de Castelló, una representació dels i les pilotaris que composen els nostres Clubs varen jugar al Carrer d' Asarau de la festera ciutat simultàniament amb la resta de partides programades pel Club pilotari de Castelló. La modalitat elegida, el raspall, va permetre veure disputades partides, bells colps tècnics i algunes escenes còmiques per les quals la rialla col·lectiva també es va fer present al llarg de la vesprada. Les partides tingueren a més tota la salsa que requerix el joc de carrer: pilotes encalades, carreres a fer el punt, ovacions del públic i el so de fons magdalener a estones de petards i música ambiental a tota virolla.
 
De tornada a la quotidianitat, anem fent càbales de quines seran les següents cites de la bogeria per la pilota que ens llança a organitzar-nos i preparar-nos per a nous reptes. A curt termini hem de seguir treballant perquè els i les integrants dels nostres clubs seguisquen trobant en aquesta activitat física i lúdica un espai de benestar íntegre. I a mitjà termini, concretament per al mes d'octubre, ja podem anunciar que un vell somni l'anem a materialitzar: pilotaris de Navarra vindran a jugar a frontó a mà amb els valencians com activitat del Congrés Nacional de Salut Mental en la ciutat de València (1, 2 i 3 d'octubre). Serà una gran festa per a nosaltres. Serà una gran festa per a tota la societat.
 

 
 
Òscar Llago i Giménez
Monitor del Club de pilota a mà CRIS-CdD “Sant Pau” (València)

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article