Fem Pilota - Capçalera

Benimaclet acull el I Campionat Popular Aborigen de Galotxa

Participa

El dia 16 de març i emmarcat dins les activitats de Junta Solar Fallera, el col·lectiu Pilotaris Precaris enceta aquesta iniciativa. Des de les 10:00 del matí i fins el migdia aquest barri de València acollirà aquesta modalitat de Pilota Valenciana.

Cada any i coincidint amb les Falles, diferents associacions, col·lectius i centres socials de València impulsen tot un seguit d'activitats que busquen recuperar l'esperit crític i popular d'unes festes que, en molts casos, han perdut l'essència original. Des de les Falles Populars i Combatives (que enguany es denominen Fallem València, amb sàtira per les pròximes eleccions municipals), les Falles Populars Autogestionades del Cabanyal, les Falles Populars de Benimaclet fins les que impulsa la Iniciativa Dhàlia a Mislata es coordinen en el que han volgut denominar Junta Solar Fallera i, amb açò, denuncien i satiritzen la quantitat de solars abandonats que existeixen al Cap i Casal.
 
A les activitats i associacions ja esmentades, enguany se suma el I Campionat Popular Aborigen de Galotxa; la intenció dels impulsors coneguts com Pilotaris Precaris es clara: recuperar el nostre esport autòcton i el seu esperit popular. La pèrdua de l'espai públic o l'oblit de la Pilota Valenciana han motivat aquest col·lectiu a impulsar, dins les diferents iniciatives de falles populars i autogestionades, un lloc per a la Galotxa.
 
Durant tot el matí del 16 de març i, a partir de les 10:00, es jugarà el I Campionat Popular Aborigen de Galotxa al carrer Mestre Caballero (al costat de la plaça de Benimaclet). Les inscripcions per equips hauran de ser enviades al correu electrònic pilotarisprecaris@gmail.com i el preu per persona (no per equip) és de 8 euros amb dinar al CSB-Terra i sense dinar per 3 euros. El caràcter autogestionat del campionat (no rep cap tipus de subvenció) és el que obliga a demanar cert preu simbòlic per cobrir les despeses de tot (material, begudes isotòniques,difusió, etc.) Esperem veure-vos a tots i totes per Benimaclet.
 
Ací el cartell i el programa complet de Junta Solar Fallera
 
 
Pilotaris Precaris
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article