Fem Pilota - Capçalera

Pilota Valenciana en Magdalena. Cultura, tradició i inclusió

Participa

Ahir es van presentar a la capital de la Plana les activitats de pilota per a la Fira i Festes de la Magdalena 2015.

La jornada de dilluns comptarà amb dues grans partides; la primera començarà a les 16:30h amb la I Lliga Promeses “Caixa Popular” que enfrontarà joves pilotaris de les comarques del nord.  Kevin de Borriol, Pablo de Segorb i Adrià d’Alginet jugaran contra David d’Algímia d’Alfara i Rafa de Massalfassar.

Al voltant de les 18h començarà la partida de professionals, que enguany aporta com al·licient el debut del borriolenc PABLO II que junt amb FÈLIX, un dels millor mitgers del moment, s’enfrontaran a PUCHOL II i HÈCTOR, que gaudeixen d’un gran estat de forma i, de segur, ens brindaran una gran partida.

El Club Pilotari Castelló des de la seva creació pretén aproximar els castellonencs i castellonenques a aquest esport tan nostre i que ens identifica com a poble. Aquests esdeveniments de Magdalena s’emmarquen dins un conjunt d’activitats anuals com l’Escola Municipal de Pilota per Xiquets, l’Escola d’adults, el suport a noves iniciatives com l’Escola de pilota per a Persones amb Malalties Mentals, impulsada pel C.R.I.S de Creu Roja de Castelló, i diverses partides d’exhibició.

L’altra jornada serà el dimecres 11 a partir de les 15:30h al carrer Gràcia (al costat de la casa dels Caragols), que acollirà tots els jugadors i jugadores de Castelló per gaudir d’una gran vesprada de pilota. Es començarà amb partides de raspall entre xiquets de l’Escola Municipal de Pilota Valenciana i de diferents centres educatius de Castelló que practiquen pilota amb Aur-art.

Posteriorment, tindrem partides de l’Escola d’Adults i dels pilotaris de Centres d’Atenció a Persones amb Malalties Mentals, que organitza el C.R.I.S de Creu Roja de Castelló, que enguany ajuntarà més de 50 jugadors del  C.R.I.S i Centres de Dia d’Acova i Sant Pau de València, i el CEEM San Lorenzo de Brindis de Massamagrell. Per concloure la vesprada, es jugarà la tradicional partida de galotxa per part dels membres del Club Pilotari Castelló.

La pilota com esport tradicional, molt estès i practicat des de fa molts segles a Castelló de la Plana, ha servit per entretindre jugadors i espectadors, que l’han estimada i conservada fins els nostres dies, és per això que des del Club Pilotari Castelló tenen les portes obertes tot l’any i per a tots, perquè la pilota a més de ser cultura i símbol dels valencians, és part de tots els castellonencs i castellonenques, indiferentment de les seves capacitats. Així que, ja ho sabeu: quedeu tots convidats!


Cartell de la jornada de pilota

Club Pilotari Castelló 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article