elmusa

Sabies que Jordi Sebastià va escriure un reportatge sobre la pilota?

Sabies que l’eurodiputat Jordi Sebastià va escriure un reportatge sobre la pilota valenciana l’any 2005?

Sabies Què?

David Sarasol.

Jordi Sebastià i Talavera (Burjassot, l'Horta Nord, 1966) és escriptor, periodista i professor universitari. Ha sigut alcalde de Burjassot per Compromís des de 2011 fins a 2014 i, actualment, eurodiputat dins la coalició Primavera Europea, encapçalada per Compromís, sent el primer representant europeu d'aquesta formació.

Ha escrit diversos llibres de temàtica diversa i ha col·laborat en la revista El Temps.
Com a escriptor ha publicat la novel·la Un assumpte de perifèria (1999) i el llibre de relats Atzucacs (2009). En el camp de l'assaig, va publicar El parany cosmopolita (2004).

És també autor dels llibres periodístics La conquesta del vent (2004), La bellesa industrial (2007) i La dignitat i l'aixada (2010). Com a periodista s'ha especialitzat en reportatges socials. Ha guanyat els premis Laia González, amb 'Morir al carrer', i el Ramon Barnils, amb el reportatge 'El president, la fallera, l'horta i la carretera'. En 2013 va escriure per a l'ONG Fundació Fontilles el llibre-reportatge Llàgrimes de cotó, de pols i de silenci.

L'any 2008 va guanyar el premi de narrativa breu Josep Pasqual Tirado, lliurat per la Diputació de Castelló, amb l'obra Atzucacs.
El 2005 va escriure el reportatge 'Pilota Valenciana' Tradició i identitat genuïnament valencianes', per a la revista Descobrir Catalunya, amb fotografies d’Oriol Clavera. Va estar a Sella, Pelaio i a Genovés, al Museu de la Pilota.

Al següent àlbum teniu el reportatge complet: 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article