elmusa

Sabies que Oltra abans de ser feridor fou figura en les dos modalitats?

Sabies Què?

Paco Durà.
 
Joaquín Oltra, jugador nascut al Genovés en 1960, ha sigut un professional que ha destacat en les dues modalitats més importants, com són el raspall i l’escala i corda. Una trajectòria molt curiosa la d’Oltra, que després d’anar i tornar del raspall a l’escala i corda i triomfar en els dos tipus de joc. També està tenint molt d’èxit com a feridor d’escala i corda, especialitat en la qual està considerat el millor als 55 anys.
 
Als 14 anys ja jugava al raspall en les partides de segona categoria, alternant amb jugadors com Jaume, Parra, Furia...). I als 16 anys ja estava lluitant entre els millors d’aquella època, com Malonda II, Batiste, Pellicer, entre d’altres.
 
Eusebio i Oltra a Guadassuar. Fotografia: Paco Durà
 
Després, en 1978 va canviar de modalitat i va fer una prova en el Campionat Juvenil d’escala i corda. Formà parella amb Carpio, també del Genovés, defensant el trinquet de La Vall de Tavernes. I van quedar campions, per davant de Fenollosa i Ripoll, que jugaven per Massamagrell.
 
No obstant açò, després del campionat, a l’alt no li donaven partides. I com ja estava acostumat a guanyar alguns diners en el raspall, va tornar a jugar de curt, fins que als 21 anys li va arribar la definitiva oportunitat de triomfar a l’escala i corda fins arribar a ser un dels millors escaleters, en una època en què van eixir molts jugadors al seu poble.
 
Després de penjar els guants va seguir jugant com a aficionat i en poc de temps es va convertir, i encara continua, com el millor considerat per al paper de feridor en les partides de primeres figures professionals. Sens dubte, una biografia d’allò més singular.

Noticia publicada al Diario de Valencia el 5 de febrer de 1982. Fotografia: Paco Durà
Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article